Godmorgon!
Uppe med tuppen idag och förbereder pick-nickkorgen för dagens utflykt. Något jag tycker är toppen att ha med är pizzabullar. Gott, mättande och så enkelt att packa med sig. När jag bakar just pizzabullar gör jag alltid dubbel sats och fryser in ett gäng. Perfekt att ta upp en påse när barnen är fikasugna eller när man ska iväg på en liten utflykt, som vi idag 🙂 Här kommer ett receptet på mina härliga saftiga bullar:
Pizzabullar (ca 50 st)
degen:
200 gr smör eller margarin
5 dl mjölk
50 gr jäst
2 krm salt
2 ägg
ca 16-18 dl vetemjöl (prova er fram, jag mäter sällan utan går på känsla)
fyllning:
tomatpuré
ketchup
smörgåsskinka
riven ost
Topping:
riven ost
Gör så här:
1. Smält fettet, häll på mjölken och värm till 37 grader. Häll degspadet över den smulade jästen i en bunke och rör så att jästen smälter.
2. Tillsätt salt, ägg och det mesta av mjölet. Arbeta degen tills den släpper från bunkens kanter. Låt den sedan jäsa under bakduk i 30 minuter.
3. Ta sedan upp degen på mjölat bakbord och knåda den väl. Dela degen i två delar och kavla ut var för sig till en platta som är ca 30×50 cm.
4. Bred ut tomatpurén på degplattan. Ringla lite ketchup över. Här är det svårt med exakta mått men tänk att tomatpurén ska strykas ut i ett tunt lager som täcker degplattan.
Lägg sedan skinkskivor över hela degplattan och strö över den rivna osten.
5. Rulla ihop degen mot dig och skär bitar som är ca 2-3 cm breda och lägg i bullformar.
6. Låt bullarna jäsa 30 minuter under bakduk. Strö därefter lite riven ost på toppen av varje bulle.
7. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 12-14 minuter i 225 grader.
Färdiggräddade ljuvliga bullar.
Ha nu en riktigt härlig söndag och njut dagen!
Kram Annika