Lyxig fredagsfika ?
Kladdkaka med mjölkchokladtopping
Kakan
150 gr smör
2,5 dl socker
1,5 dl vetemjöl
2 ägg
1 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
Gör så här:
Smält smöret i en kastrull stor nog att rymma smeten.
När smöret smällt tillsätter du socker, kakao, vaniljsocker och mjöl. Rör allt till en jämn smet och rör sedan snabbt och försiktigt ner äggen.
Fäst ett bakplåtspapper i en springform (ca 21 cm) och häll ner smeten.
Grädda nederst i ugnen 16-18 min (beroende på hur kladdig du vill den, min stod i 16 min) på 175 grader.
Ställ svalt medan du gör toppingen.
Mjölkchokladtopping
30 gr smör
100 gr mjölkchoklad
1 äggula
—
6 noblesseplattor
1 msk oboy
Gör så här:
Smält smöret.
Ta kastrullen från plattan och bryt ner chokladen. Blanda samman tills allt smält
Häll ner äggulan och rör till en jämn smet.
Häll smeten över den avsvalnade kakan.
Lägg på noblesseplattorna.
Ställ svalt en stund tills toppingen stelnat.
Pudra oboy över, ät och NJUT!
Mums!
En så god kladdkaka med extra allt. Testa, du blir inte besviken 🙂
Kram Annika