Det ska vara enkelt att baka och laga mat. Här hittar du just de enkla, snabba men ändå fantastiskt goda alternativen i köket! Köksbestyren blandar jag med en kopp inredning, två koppar mode och litervis med familjelycka. Välkommen – hoppas du kommer att trivas :) Kontakt: [email protected]

Ett litet lyft för uteplatsen

uteplats_tradack_sidohangt_parasoll_utespa_hemmaspa_uppblasbart

Godmorgon tisdag!

Hoppas ni sovit gott och vaknat pigga 🙂

Nu är vi äntligen så gott som klara med uteplatsen. Lite småfix kvar och sen är det väl dags att plocka undan och göra iordning för höst och vinter 😉 Nä, nu vill vi ha en fin höst så vi kan sitta ute och njuta av den ett bra tag till.

tradack_hemmaspa_utespa_upblasbart

Före

Såhär såg det ut innan vi började fixa till tidigare i sommar. Vår lilla spapool är ju ny för i år och den satte vi upp samma dag som den blev levererad. Sommarens helt klart bästa investering. Många timmar har tillbringats här i. Så mysigt! Vi var lite osäkra på hur mycket den egentligen skulle komma att användas. Tidigare år har vi alltid haft en sån där vanlig blå trädgårdspool men helt ärligt har den inte använts något nämnvärt. Det har helt enkelt varit för kallt att bada då vi inte haft någon uppvärmning till den. I detta lilla spabad värmer vi snabbt upp vattnet vid behov och har därför kunnat bada även då sommaren inte bjudit på den bästa väderleken. Vårt ljuvliga bubbelbad har alltså använts väldigt flitigt av oss alla.

uteplats_spabad_hemmaspa_bubbelpool_sidohangt_parasoll

Efter

Efter lite fix och trix blev uteplatsen så mycket mysigare. Det är så härligt att sitta här nu och bara njuta. Med enkla medel fick vi bort det trista och gjorde vår altan mer ombonad och inbjudande.

uteplats_utespa_uppblasbart_spa_skydd_runt_varmeoump

att_bygga_ett_skydd_till_varmepumpen_palm_ljusslinga

Vi byggde en inramning till värmepumpen.

En värmepump är ju ingen direkt vacker detalj och jag har retat mig på den ett bra tag så nu fick det vara nog. Vi hade några trallbrädor kvar från vårt gamla trädäck och använde oss av dessa. Återbruk när det är som bäst 🙂 Mätte, sågade, byggde, målade och vips så var värmepumpen borta! Snyggast hade förstås varit att ha smalare utrymme mellan ribborna men då det är viktigt med lufttillströmningen så fick det bli såhär. Ett riktigt lyft i vilket fall som helst! Vi fortsatte arbetet med att bygga en ränna till värmepumpens rör och valde att göra även denna i trä så det skulle harmonisera på bästa sätt med värmepumpens inramning. Först var vi lite rädda att det rännan skulle se klumpig ut men nej, det blev faktiskt riktigt bra och den smälter in väl. Inget som fångar blicken eller som man stör sig på.

altan_uteplats_tradack_sidohangt_parasoll_trabord_runt_teak_hemmaspa_uppblasbar_bubbelpool

Det blev ett nytt bord. Ett runt som jag så länge önskat mig och nu har jag äntligen ett. Bordet sväljer många och vi sitter lätt hela familjen runt det utan att det känns trångt. Parasollet är också nytt. Jag hoppas det är en bra investering då det är svängbart och kan användas både som skydd över poolen och bordet. Hittills har det inte behövt användas men förhoppningsvis kommer solen på längre besök framöver så vi får nytta av det… Om inget annat så är det snyggt iallafall 😉

bygg_ett_skydd_till_varmepumpen_aterbruk_tradgarsprydnad_palm

uteplats_vindspel

Vi köpte ett vindspel i en souvenirbutik nere i Kåseberga. Snurrar så fint i vinden, väldigt rogivande att titta på.

uteplatsen_morkt_ljusslinga_spabad_uppblasbart

ljusslinga_morker_inramning_till_varmepump_tradgardspalm

Uteplatsen by night.

Två ljusslingor har också inhandlats och satts upp. Den ena hamnade längs med husväggen och den andra i smidesbollen. Det gör så mycket med ljuskällor. Nu när det mörknar tidigare och tidigare så inbjuder detta ändå till att sitta ute. Ja, vi är väldigt nöjda med vår uteplats och tillbringar så mycket tid vi bara kan här. Nu är jag sugen på att måla teglet men Mikael är tveksam. Varför skaffa sig jobb när man har något som är underhållsfritt… Han har en poäng där men visst skulle det bli snyggt med vitmålat tegel? Får fundera vidare på det…

Kram Annika

2 reaktioner på ”Ett litet lyft för uteplatsen

  1. Vilket lyft! Så mysigt.
    Vill du berätta mer om hur ni gjorde inramningen till värmepumpen? Vi har också en och precis som du skriver så är det inte världens vackraste pjäs. Hade varit kul att bygga in den. Tack för inspo!!

    1. Tack 🙂 vi är så nöjda!
      Jo, men visst kan jag göra det. Jag gör ett inlägg om det här framöver. Håll utkik 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *