Mums 🙂
När nu skogen svämmar över av kantareller så gäller det att njuta fullt ut så länge de finns att plocka. Här om dagen blev det en riktigt mumsig äggröra med skogens guld till kvällsmat.
Äggröra med kantareller (2 pers)
4 ägg
1 dl mjölk
1 liter kantareller
2 schalottenlökar
1 tomat
1 dl riven ost, gärna smakrik
salt, peppar, chiliflakes
Gör så här:
Rensa och skär ner kantarellerna. Stek dem tills de vattnat av sig.
Hacka löken och stek med kantarellerna.
Skär ner tomaten i bitar.
Blanda samman ägg, mjölk, ost, tomat och häll över svampblandningen.
Smaka av med salt, peppar och chiliflakes.
Stek på medelvärme och rör runt hela tiden. När blandningen stelnat något är den färdig att serveras (ca 3-4 minuter).
Servera direkt, ät och njut!!
Viktväktare: Ägg 8 sp, ost 12 % 2 sp, lättmjölk 2 sp = 12 sp för allt. 6 sp/portion
Kram Annika