Det ska vara enkelt att baka och laga mat. Här hittar du just de enkla, snabba men ändå fantastiskt goda alternativen i köket! Köksbestyren blandar jag med en kopp inredning, två koppar mode och litervis med familjelycka. Välkommen – hoppas du kommer att trivas :) Kontakt: [email protected]

Äggröra med kantareller och schalottenlök

aggrara_med_kantareller_schalottenlok_sommarsallad

Mums 🙂

När nu skogen svämmar över av kantareller så gäller det att njuta fullt ut så länge de finns att plocka. Här om dagen blev det en riktigt mumsig äggröra med skogens guld till kvällsmat.

Äggröra med kantareller (2 pers)

4 ägg

1 dl mjölk

1 liter kantareller

2 schalottenlökar

1 tomat

1 dl riven ost, gärna smakrik

salt, peppar, chiliflakes

Gör så här:

Rensa och skär ner kantarellerna. Stek dem tills de vattnat av sig.

Hacka löken och stek med kantarellerna.

Skär ner tomaten i bitar.

Blanda samman ägg, mjölk, ost, tomat och häll över svampblandningen.

Smaka av med salt, peppar och chiliflakes.

Stek på medelvärme och rör runt hela tiden. När blandningen stelnat något är den färdig att serveras (ca 3-4 minuter). 

Servera direkt, ät och njut!!

Viktväktare: Ägg 8 sp, ost 12 % 2 sp, lättmjölk 2 sp = 12 sp för allt. 6 sp/portion

Kram Annika

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *