Det ska vara enkelt att baka och laga mat. Här hittar du just de enkla, snabba men ändå fantastiskt goda alternativen i köket! Köksbestyren blandar jag med en kopp inredning, två koppar mode och litervis med familjelycka. Välkommen – hoppas du kommer att trivas :) Kontakt: [email protected]

Kantarellpasta

kantareller_kantarellpasta_pastasas_med_kantareller_farsk_pasta_tagliatelle

Mums!

Vår vädermässigt tråkiga och regniga sommar för iallafall något gott med sig – skogen är full av ljuvliga kantareller! Jag tror inte vi har plockat så mycket svamp något tidigare år som vi gjort under denna sommar. Mikael gav sig ut i förmiddags och kom hem med nästan 2 liter gyllengula kantareller. Det föll på min lott att rensa dem och sedan tillaga något gott. Jag funderade en stund och bestämde mig sedan för att komponera ihop en pastasås. Wow säger jag bara, så god den blev. Gillar ni kantareller det allra minsta så måste ni testa denna som snabbt seglade in på listan över mina favoritrecept 🙂

Kantarellpasta (ca 5 portioner)

1,5-2 liter kantareller

1 silverlök

1 scharlottenlök

100 gr färskost med vitlökssmak, typ creme bonjour

3 dl matlagningsgrädde

3 msk finhackad persilja

salt/peppar/chiliflakes

Sojakulör

Färsk pasta

Gör så här:

Stek kantarellerna tills de vattnat av sig.

kantrellpasta_smorstekta_kantareller_silverlok_scharlottenlok

Finhacka löken och bryn med kantarellerna en stund.

Rör ner färskosten och häll på grädden.

Häll i några droppar sojakulör om så önskas, påverkar inte smaken men jag tycker maten ser aptitligare ut med lite färg.

Låt allt koka samman och smaka av med salt, peppar och chiliflakes.

Rör ner persiljan strax innan servering.

kantareller_kantarellpasta_pastasas_med_kantareller_farsk_pasta_tagliatelle_vegetariskt_vegetarisk_mat

kantareller_kantarellpasta_pastasas_med_kantareller_farsk_pasta_tagliatelle_mateus_keramik_fjarilstallrik

Servera med färsk pasta, ät och njut!!

Jag säger det igen, detta var verkligen något av det godaste jag ätit . Ett perfekt vegetariskt alternativ eller också äter man med en köttbit till. Jag saknade inte kött medan Mikael, Lukas och Hampus kände att de gärna hade haft en köttbit till eller nerskuren i såsen. Vi pratar mycket här hemma om att börja med en vegetarisk dag i veckan men jag är verkligen novis när det kommer till just vegetariskt så har du lite tips och goda recept så berätta gärna. Vi gillar och testar gärna det mesta.

Kram Annika

Viktväktare: Färskost crème bonjour 100 gr – 13 sp, 3 dl Milda mat 4 % – 6 sp, alltså 19 sp för hela såsen och knappt 4 sp/portion. Lägg till sp för hur mycket pasta du väljer att ha till.

2 reaktioner på ”Kantarellpasta

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *