Denna måste ni testa!
Provade fram en ny glasyr igår och lät kvällens gäster agera smakpanel. Kakan fick högsta betyg och tårtfatet nästintill slickades rent 🙂 Till glasyren använde jag min fläder- och jordgubbssylt som du hittar recept på här, men det fungerar precis lika bra med den sylt du gillar.
Vit kladdkaka med fruktig glasyr
Botten
3 ägg
2 dl strösocker
2,5 dl vetemjöl
100 gr smör
2 tsk vaniljsocker
Gör så här:
Smält smöret i en kastrull stor nog att rymma smeten.
När smöret smällt tillsätter du de övriga ingredienserna och rör allt till en jämn smet.
Fäst ett bakplåtspapper i en springform (ca 21 cm) och häll ner smeten.
Grädda nederst i ugnen, 175 grader i ca 20 minuter.
Ställ kakan svalt och börja på glasyren.
Glasyr
50 gr smör
3 dl florsocker
4 msk fläder- jordgubbssylt
1 äggula
Gör så här:
Smält smöret.
Ta kastrullen från plattan och blanda ner övriga ingredienser.
Rör tills du fått en jämn glasyr.
Häll glasyren över kakan.
Ät och njut!!
Jag dekorerade kakan med jordgubbsströssel precis innan servering.
Kram Annika