Det ska vara enkelt att baka och laga mat. Här hittar du just de enkla, snabba men ändå fantastiskt goda alternativen i köket! Köksbestyren blandar jag med en kopp inredning, två koppar mode och litervis med familjelycka. Välkommen – hoppas du kommer att trivas :) Kontakt: [email protected]

Midsommar 2017

midsommarbarn_jumpsuit_byxdress_fashion_for_kids_blomsterkrans_cubus

Midsommarfina ❤️

Vilket härligt firande vi fick. Vädret var inte riktigt på vår sida detta år, det regnade precis hela kvällen, men vad gör det när man får vara tillsammans och ha det bra ändå!

Vi vaknade dock till strålande sol och skyndade oss därför ut för att klippa häcken. Det var hög tid för det och då vi inte inte hade någon fest att duka inför så kände vi att vi hade tid för lite häckklippning. Vid lunch hade jag tid för att göra vid mina naglar och när jag kom ut därifrån så hade det fina vädret gett upp. Regnmolnen började hopa sig och solen gömde sig bakom dem. Något som däremot strålade var barnen 🙂 Som de längtade efter att få komma iväg och frågade ideligen om när vi skulle åka. Sötisarna ❤️

midsommar_duka_fint

Festens fina värdinna ?

Vi brukar fira midsommar tillsammans med tre av mina syskon med familjer och i år var vi hemma hos min syster med familj. De hade dukat och gjort så mysigt i sitt uterum. Härligt att sitta där och höra regnet smattra på taket. Ingen svensk midsommar utan regn, eller hur!

midsommar_frulilja_fru_lilja

midsommardukning

Vi har alltid knytegille och det dukades upp en fantastisk buffé men all den typiska midsommarmaten. Sill i alla de smaker, ägg, nypotatis, gräddfil, silltårtor, köttbullar, prinskorv…. Ja, så mycket gott som man tyvärr bara orkar äta en bråkdel av.

midsommar_nubbe_ahlgrens_bilar_shot_snaps

Vi har ett härligt gäng med barn, mina syskon och jag, och några av dem är nu vuxna… Galet men sant. Det är så roligt att de fortfarande vill fira tillsammans med oss. De brukar äta och umgås en stund innan de drar vidare till sitt. Så var det nu på midsommar också. De äldsta åkte vidare och Mikael och min svägerska Camilla fick agera kvälls- och nattaxi. Kusinerna umgås mycket och håller ihop i vått och torrt vilket känns väldigt tryggt och bra för oss föräldrar. Innan de åkte bjöd de på några godisshots som de blandat till. Den giftigt blå på bilden här ovan var enligt utsago väldigt god, en Ahlgrensbilarshot.

midsommar_quiz_musiktavling

Gullungar ❤️

Wilmer och Lovisa hade förberett ett musikquiz. Vi delades in i lag och tävlingen kördes igång. Blandat med musik både från vår ungdom och från idag, superkul! Mitt lag vann 🙂 delad första plats med laget som Hampus var med i.

midsommar_musikquiz

Lovisa rättar musikquizen ?

midsommar_2017_frulilja_dans

Molly och Daniella dansar ?

midsommartarta

midsommar_jordgubbar_glass_tarta

Så var det dags för efterrätt. Åsa, min svägerska, hade gjort en fantastisk god midsommartårta som vi åt tillsammans med jordgubbar och glass. Mums!!

midsommarstang_regning_midsommar_2017

Midsommarstången stod där så ståtlig och fin men ack så ensam… Ingen var pigg på att dansa runt den i regnet men något vissa var pigga på att göra i regnet var…

tradgardspool_kladd_med_trall

… BADA!

Tjejerna badade i över två timmar och hade så roligt. Poolvattnet är uppvärmt så de hade det så skönt. Det är något speciellt med att bada i regn, det kan jag också tycka så jag förstår att tjejerna ville vara där i så länge. De gjorde strömmen, hoppade, simmade runt och stod på händer. Härligt!

midsommar_2017

Killarna hamnade en trappa upp och hade värsta spelhålan där. Tv-spel, ipads och mobiler var det som gällde för dem 🙂

midsommar_snapshat_gorilla

Ha ha!!

Ja, det blev lite mobillek för oss vuxna också. Snapshat är verkligen kul med sina filter. Visst är vi lika, min bror och jag 🙂 😉

midsommarflickor_snapshat_filter_min_syster_och_jag

Ett riktigt fint midsommarfirande tillsammans med några av de som jag gillar allra mest ❤️

Kram Annika

2 reaktioner på ”Midsommar 2017

  1. Ser fantastiskt härligt ut. Dock såg inte vädret så lockande ut, hehe. Här nere har vi 30+ och strålande sol i stort sett varje dag. ?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *