Det ska vara enkelt att baka och laga mat. Här hittar du just de enkla, snabba men ändå fantastiskt goda alternativen i köket! Köksbestyren blandar jag med en kopp inredning, två koppar mode och litervis med familjelycka. Välkommen – hoppas du kommer att trivas :) Kontakt: [email protected]

Rabarberbullar – snabba utan jäst

snabba_bullar_utan_jast_med_bakpulver_rabarber_raberberbullar_matteus_keramik_spets_mattallrik

Nybakade bullar till fikat idag? Lugn, du hinner. Dessa fixar du på lite drygt en halvtimme 🙂

Rabarberbullar (30 st)

75 gr smör

3,5 tsk bakpulver

2,5 dl mjölk

0,5 dl sirap (fungerar fint med strösocker också)

1 krm salt

7 dl vetemjöl

Fyllning:

50 gr smör

150 gr rabarber

200 gr mandelmassa

1 msk potatismjöl

2 msk vaniljsocker

Garnering:

1 uppvispat ägg

pärlsocker

Gör så här:

Häll mjölken i en bunke. Smält smöret och häll ner i mjölken. Tillsätt salt, sirap och bakpulver och rör ihop.

Rör ner vetemjölet och arbeta ihop allt väl till en smidig mjuk deg.

Kavla ut degen på mjölat bakbord till en rektangulär platta.

snabba_bullar_utan_jast_bakpulverbullar_hastbullar_rabarberfyllning

Rensa och skär ner rabarbern i små fina bitar. Riv mandelmassan grovt. Rör samman rabarberna, mandelmassan och potatismjölet.

Bred på smör och fördela ut rabarb-och mandelmasseblandningen på degplattan.

Pudra över vaniljsockret.

Rulla ihop degen till en lång rulle och skär ca 1,5 cm tjocka skivor och lägg dem i bullformar.

snabba_bullar_utan_jast_kanelbullar_med_rabarberfyllning_mandelmassefyllning

Pensla varje bulle med det uppvispade ägget och strö på lite pärlsocker.

Grädda mitt i ugnen, 225 grader i 12-14 minuter.

baka_med_bakpulver_rabarberbullar_kanelbullar_utan_jast

Färdiggräddade! Jag önskar ni kunde känna doften de spred, ljuvlig 🙂

snabba_bullar_utan_jast_hastbullar_kanelbullar_fikabrod_med_rabarber_mandelmasse_fyllning

Verkligen supergoda. Det syrliga möter det söta i en riktigt mumsig bulle. Testa!!

Kram Annika

2 reaktioner på ”Rabarberbullar – snabba utan jäst

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *