Igår testade vi något nytt, hemmagjord sandwich. Det blev succé! Sandwich är Ludvigs absoluta favoritglass och han väljer alltid den när vi ska köpa glass. Jag tänkte att det kan ju inte vara så svårt att göra egen och vet ni vad, det var det inte. Hur enkelt som helst och dessutom bakas själva brödet/kexet på ett kick. Testa, Ludvig gav den fem stjärnor av fem möjliga 🙂
Sandwichglass (glutenfri) 6 stora glassar
3 ägg
1 dl socker
1 dl potatismjöl
2 msk kakao
1,5 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
Fyllning:
1/2 liter vaniljglass eller den smaken du önskar
Gör så här:
Vispa ägg och socker poröst.
Rör ner de torra ingredienserna i äggvispet.
Häll ut smeten i en bakplåtspappersklädd braspanna (35×40 cm)
Grädda mitt i ugnen, 225 grader i 5 minuter.
Låt svalna och skär sedan 12 bitar.
(Vill du ha mindre glassar kan de med fördel delas i 24 bitar.)
Skär upp lagom mängd glass och lägg mellan två bröd/kexbitar.
Låt de färdiga sandwichglassarna ligga en stund i frysen innan de ätes.
Mums!
Att baka de glutenfria bröden tog inte många minuter och inte att fylla dem med glass heller 😉 Jag valde att använda Gb´s halvliters paket och ett sådant blev lagom till en sats sandwichbröd. Vill du hellre göra din glass själv så fungerar det utmärkt det också. Glassarna kan förberedas och sedan ligga i frysen tills de ska avnjutas. Perfekt nu inför sommarens varma dagar.
Som sagt, högsta betyg från denna Sandwichälskaren!
Kram Annika
Visst är de goda?! Favoriter här hemma med;)
Supergoda ???