Det ska vara enkelt att baka och laga mat. Här hittar du just de enkla, snabba men ändå fantastiskt goda alternativen i köket! Köksbestyren blandar jag med en kopp inredning, två koppar mode och litervis med familjelycka. Välkommen – hoppas du kommer att trivas :) Kontakt: [email protected]

Skåne – ett fantastiskt landskap

Hej ?

Fredagsfeeling idag även om det ”bara” är onsdag. En lång härlig helg ligger framför oss, underbart! Idag är jag så otroligt trött i både kropp och knopp så denna långhelg är mer än välkommen. Tre arbetsdagar fullspäckade av roligheter har jag bakom mig och även om dagarna verkligen varit maxade av så mycket skoj så är lite vila välkommet. Man blir trött även av roligheter 😉

Igår var min fantastiska årskurs trea på Skåneresa tillsammans med Ludvigs klass. Ludvigs lärare och jag har tillsammans planerat och styrt upp denna tripp vilken verkligen blev en toppenresa. Allt klaffade och både barnen och vi vuxna hade en underbar dag och fick fina minnen att ta med oss för resten av livet. Just Skåneresa är något speciellt för barnen. Jag minns fortfarande min som jag gjorde när jag gick i trean.

kungagraven_i_kivik_kivikagraven_fornminne

kungagraven_kivik_kiviksgraven_hallristningar_fornminne_3500_ar

Vi besökte Kungagraven i Kivik. Ett spännande fornminne som är runt 3500 år gammalt. Vi gick alla in i graven och tittade på stenhällarna med sina ristningar som stod runt själva gravplatsen.

glimmingehus_forntiden_borg_jons_trolle

glimmingehus_utsikt_fran_borgen_raps_rapsfalt

Vi åkte vidare till Glimmingehus där vi hade bokat en borgvandring med guide. Så spännande och intressant allt vi fick höra. Alla barnen satt som ljus med uppspärrade ögon när vår guide, klädd i tidsenliga kläder, berättade om borgens inmurade jungfru. ”Är detta verkligen sant” undrade barnen och svaret blev ”det kan vi ju inte säkert veta men…” Lite läskiga spökhistorier blandade med fakta fyllde vår rundtur.

ale_stenar_kaseberga_fornminne_skeppssattning

Sista stoppet på vår resa var Ale Stenar. Denna gigantiska skeppssättning, Sveriges största, som majestätiskt tornar upp sig ovanför fiskeläget i Kåseberga. Den omfattar 59 stenar är 67 meter lång och 19 meter bred. Hela omgivningen kring Ale Stenar andas magi. Det var verkligen en mäktig känsla att komma dit. Det märktes även på alla våra skolbarn att detta var speciellt. Först undrade de om de verkligen fick gå i skeppssättning och om de fick röra stenarna. Absolut fick de det. Dessutom måste vi alla krama om stenarna då det ryktas att man då får ta del av stenarnas magi. En del av barnen gick runt och kramade varenda sten, jag nöjde mig med två ? Vi stannade här en god stund och barnen lekte, klättrade, kramade och hade så kul. Ingen av de 46 var särskilt pigga på att gå därifrån så vi lockade med glassköp i hamnen innan bussen skulle styra hemåt.

ale_stenar_ala_stones_att_daba_dab_skaneresa

En dab på Ale Stenar ?

En helt fantastisk resa med bästa treorna och superkollegorna! Nu planerar Ludvig att vi ska göra samma runda igen i sommar så han kan visa Molly dessa platser och lära henne dess spännande historia. Inte helt omöjligt att vi gör det. Skåne är en underbar plats med så mycket fint att se.

Kram Annika

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *