Det ska vara enkelt att baka och laga mat. Här hittar du just de enkla, snabba men ändå fantastiskt goda alternativen i köket! Köksbestyren blandar jag med en kopp inredning, två koppar mode och litervis med familjelycka. Välkommen – hoppas du kommer att trivas :) Kontakt: [email protected]

Knäckig rabarberpaj

knackig_rabarberpaj_rabarber

Hej hej 🙂

Vad sägs om en riktigt mumsig paj denna tisdag? Här kommer ett recept på en knäckig rabarberpaj.

Knäckig rabarberpaj

Knäckig topp:

200 gr smör

1,5 dl vetemjöl

3 dl havregryn

1 dl strösocker

1 tsk bakpulver

1 nypa salt

2 msk grädde

0,5 dl ljus sirap

Fyllning:

4-5 rabarber

2 msk socker

 1 msk potatismjöl

Gör så här:

knackig_rabarberpaj_knackig_topp_rabarber

Rensa och skär ner rabarbern i mindre bitar. Lägg i en pajform och pudra potatismjölet över. Vill du ha din paj lite sötare så strö även över ca 2 msk socker.

 Smält smöret.

 Blanda samman de torra ingredienserna.

Tillsätt det smälta smöret, grädden och sirapen. Rör ihop allt till en jämn smet.

knackig_rabarberpaj_havregryn_sirap_frulilja

 Fördela smeten över rabarberna.

 Grädda nederst i ugnen, 175 grader i ca 25-30 minuter.

Låt svalna något innan servering så blir ytan sådär härligt knäckig.

knackig_rabarberpaj_vaniljsas_marzan_stenduk

Severa med vaniljsås eller en klick vaniljglass.

knackig_rabarberpaj_med_vaniljsas_marzanpulver_marzansas

Mums 🙂

Kram Annika

2 reaktioner på ”Knäckig rabarberpaj

Lämna ett svar till frulilja Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *