Hej hej 🙂
Vad sägs om en riktigt mumsig paj denna tisdag? Här kommer ett recept på en knäckig rabarberpaj.
Knäckig rabarberpaj
Knäckig topp:
200 gr smör
1,5 dl vetemjöl
3 dl havregryn
1 dl strösocker
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
2 msk grädde
0,5 dl ljus sirap
Fyllning:
4-5 rabarber
2 msk socker
1 msk potatismjöl
Gör så här:
Rensa och skär ner rabarbern i mindre bitar. Lägg i en pajform och pudra potatismjölet över. Vill du ha din paj lite sötare så strö även över ca 2 msk socker.
Smält smöret.
Blanda samman de torra ingredienserna.
Tillsätt det smälta smöret, grädden och sirapen. Rör ihop allt till en jämn smet.
Fördela smeten över rabarberna.
Grädda nederst i ugnen, 175 grader i ca 25-30 minuter.
Låt svalna något innan servering så blir ytan sådär härligt knäckig.
Severa med vaniljsås eller en klick vaniljglass.
Mums 🙂
Kram Annika
Gud så gott det här verkade! Tack Annika
Supergod ❤