Vad sägs om denna godingen!? Perfekt till mello ikväll 🙂
Citron/lakritscheesecake
Botten:
10 st digestivekex
50 gr smör
Fyllning:
2 ägg
1,5 dl vispgrädde
1 dl socker
2,5 msk citronkoncentrat
3 msk lakritsflakes eller lakritsströssel
200 gr philadelphiaost
Gör så här:
Krossa/kavla digestivekexen till smulor.
Smält smöret och rör ner kexsmulorna.
Tryck ut massan i en springform (ca 21 cm). Ställ svalt under tiden som du gör smeten till cheesecaken.
Fyllningen:
Separera äggen, gulor för sig och vitor för sig.
Vispa vitorna till hårt skum – ställ åt sidan.
Vispa grädden – ställ åt sidan.
Vispa ihop äggulor och philadelfiaost. Blanda ner citronkoncentrat och lakritsflingor.
Rör ner grädden i äggulevispet och vänd till sist försiktigt ner äggvitevispet.
Häll fyllningen över digestivebottnen. Täck formen och låt stå i frysen minst 6 timmar.
Ta fram en halvtimme innan servering och dekorera gärna med lakritsflingor.
MUMS!
En riktigt frisk och god cheesecake med en kombination av sött, salt och syrligt. Testa vettja 🙂
Här hittar ni recept på några av mina andra cheesecakes
Kram Annika