Om ni bara ska göra en enda cheesecake i ert liv så måste det vara denna. Håll i er så god den är. En riktigt läcker och smaskig chokladdröm. TESTA!!
Oreocheesecake
Botten:
1 paket oreokex
50 gr smör
Fyllning:
2 ägg
1,5 dl vispgrädde
1 marabou oreochoklad (185 gr)
1 msk neutral olja
200 gr philadelphiaost
(Någon ruta av valfri choklad till dekoration)
Gör så här:
Krossa/kavla oreokexen till smulor.
Smält smöret och rör ner oreosmulorna. Tryck ut oreomassan i en springform (ca 21 cm).
Ställ svalt under tiden som du gör smeten till cheesecaken.
Fyllningen:
Separera äggen, gulor för sig och vitor för sig.
Vispa vitorna till hårt skum – ställ åt sidan.
Vispa grädden – ställ åt sidan.
Vispa ihop äggulor och philadelfiaost.
Smält oreochokladet tillsammans med oljan över vattenbad och häll ner i äggulevispet.
Rör ner grädden i choklad/äggulevispet och vänd till sist försiktigt ner äggvitevispet.
Häll fyllningen över oreobottnen. Täck formen och låt stå i frysen minst 6 timmar.
Ta fram en halvtimme innan servering och dekorera gärna med riven choklad.
Lycka till!!
Kram Annika