Hej på er!
Har ni hunnit planera kvällens middag? Om inte så kommer här ett toppentips på gott tillbehör till såväl kött, fisk eller fågel. Ostgratinerad blomkål!!
Ostgratinerad blomkål
1 blomkålshuvud
riven ost av önskad sort
salt, peppar, chiliflakes
Gör så här:
Rensa och dela blomkålshuvudet på mitten.
Skär varje halva i ca 2 centimeterstjocka skivor.
Lägg ut blomkålsskivorna på en braspanna eller plåt.
Baka dem mitt i ugnen, 200 grader i 10 minuter.
Ta ut plåten. Krydda blomkålsskivorna och strö den rivna osten över.
In i ugnen ytterligare ca 10 minuter tills osten smält och fått fin färg.
Färdigt!
Så gott!! Här åt jag den ostgratinerade blomkålen till en grillad baconlindad färskostfylld fläskfilé. Mums!!
Viktväktare: Blomkålen är fri så det är vilken ost och hur mycket du tar av den som styr antalet sp. Jag åt knappt ett halvt blomkålshuvud med 1 dl riven ost 17 % på vilket gav mig 3 sp.
En fin lördag önskas er alla.
Kram Annika
Gjorde blomkålen igår, helt magiskt gott. Blev idag oxå 🙂 Tack för receptet.
Vad roligt att du uppskattade det! Visst är det gott, och så enkelt att göra.
Kram
Om jag vill ha fler vv recept,var hittar jag dig då?
Skriv Viktväktare i sökrutan vid förstoringsglaset här på bloggen så kommer det fram fler av mina recept. Lycka till ?