Mums!
Får storebror baka så vill minsann lillasyster också baka 🙂
Hej på er!
Ikväll bjuder Molly på receptet på hennes fantastiskt goda chokladbollar. Smakar faktiskt lite i stil med delicatobollar. Gillar ni dem så måste ni verkligen testa dessa. Hon har i en extra ingrediens som jag aldrig tidigare haft i just chokladbollar, det var helt på hennes eget initiativ som denna kom i. Chokladsås! Satte en riktigt fin smak på bollarna.
Mollys chokladbollar (ca 25 st)
4 dl havregryn
100 gr rumsvarmt smör
1,5 dl florsocker
2 msk kakao
2 msk kallt vatten eller kallt kaffe
1,5 msk vaniljsocker
1 dl chokladsås (ohoj eller liknande)
Garnering
kocos
strössel
Gör så här:
1. Mixa havregrynen till mindre bitar.
2. Vispa samman smöret och florsockret till en jämn massa och blanda sedan ner vattnet/kaffet och chokladsåsen.
3. Rör ner havregryn, kakao och vaniljsocker. Blanda väl till en jämn fin smet.
4. Ställ smeten i kylskåpet ca 30 minuter.
5. Ta ut smeten och forma bollar av önskad storlek. Molly fick ut ca 25 av denna smeten.
6. Rulla bollarna i önskad dekoration. Molly rullade hälften i kokosflingor och hälften i chokladströssel.
Visst blev de fina! Lite varierande storlek på bollarna vilket bara är charmigt tycker jag. Det ska synas att det är hembakat!
Testa nu Mollys goda chokladbollar och berätta gärna vad ni tyckte om dem. Hon är ju så stolt över sin idé med chokladsåsen 🙂
Kram Annika