Det ska vara enkelt att baka och laga mat. Här hittar du just de enkla, snabba men ändå fantastiskt goda alternativen i köket! Köksbestyren blandar jag med en kopp inredning, två koppar mode och litervis med familjelycka. Välkommen – hoppas du kommer att trivas :)

Annons

Klassiska goda kanelbullar – bästa receptet!

klassiska_kanelbullar_kanelsnackor_basta_receptet

Finns det egentligen något godare är än ljumna nya kanelbullar med ett glas iskall mjölk till? Tveksamt va!? Idag vill jag bjuda er på mitt bästa bullrecept. Jag använder alltid det som grundrecept när jag bakar jäsbullar och tillsätter sen kryddor beroende på vilken sorts bulle jag ska baka. Degen är fantastisk, mjuk, luftig, saftig och god. Dessutom väldigt smidig och lättbakad. Testa den nästa gång ni ska baka :)

Klassiska kanelbullar

degen:

200 gr smör eller margarin

5 dl mjölk

50 gr jäst

2 krm salt

2 dl socker

2 ägg

ca 16-18 dl vetemjöl (prova er fram, jag mäter sällan utan går på känsla)

fyllning:

ca 100 gr smör eller margarin

strösocker (ca 1 dl)

 vaniljsocker (ca 2 msk)

 kanel (ca 2 msk)

kardemumma (ca 2 tsk)

pensling:

1 uppvispat ägg

pärlsocker

ev. strössel

Gör så här:

1. Smält fettet, häll på mjölken och värm till 37 grader. Häll degspadet över den smulade jästen i en bunke och rör så att jästen smälter.

2. Tillsätt salt, socker, ägg och det mesta av mjölet. Arbeta degen tills den släpper från bunkens kanter. Låt den sedan jäsa under bakduk i 30 minuter.

jasdeg_kanelbullar_basta_receptet

En härlig färdigjäst deg :)

3. Ta sedan upp degen på mjölat bakbord och knåda den väl. Dela degen i två delar och kavla ut var för sig till en platta som är ca 30×50 cm.

fyllning_kanelbullar_basta_receptet_saftiga_fluffiga_luftiga_bullar

4. Bred ut smöret på degplattan. Strö över strösocker, vaniljsocker, kanel och kardemumma. Här är det svårt med exakta mått så ta så mycket som du gillar.

kanelbullar_kanelsnackor_klassiska_saftiga_bullar_basta_receptet_frulilja

5. Rulla ihop degen mot dig och skär bitar som är ca 2-3 cm breda och lägg i bullformar.

6. Låt bullarna jäsa 30 minuter under bakduk, pensla dem sedan med uppvispat ägg och garnera med pärlsocker och ev strössel.

7. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 10-12 minuter i 225 grader.

kanelbullar_kanelsnackor_saftiga_luftiga_goda_bullar_basta_receptet_frulilja

MUMS!!

Lycka till med baket och följ mig gärna på bloglovin så missar Du inga goda recept :)

Kram och fin lillördag önskas er alla,

Annika

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Annons