Det ska vara enkelt att baka och laga mat. Här hittar du just de enkla, snabba men ändå fantastiskt goda alternativen i köket! Köksbestyren blandar jag med en kopp inredning, två koppar mode och litervis med familjelycka. Välkommen – hoppas du kommer att trivas :) Kontakt: annika_lilja@hotmail.com

Annons

Daimcheesecake med kolasås

Godkväll i stugorna!

Ikväll tänkte jag bjuda er på receptet på vår nyårsefterrätt. En daimcheesecake med kolasås vilken var försvinnande god :) Originalreceptet har jag hittat hos Jennys matblogg. En av mina stora bloggfavoriter som alltid serverar sina läsare med toppenrecept. Gillar ni att baka så bör ni verkligen titta in där :)

Daimcheesecake med kolasås/dulce de leche

2 dubbeldaim
150 gr digestivekex
50 gram smör
3 äggvitor
3 äggulor
0,5 dl socker
200 gram phialdelphiaost
1 msk vaniljsocker
4 dl grädde
1 burk karamelliserad mjölk/dulce de leche

Gör så här:

Smält smöret. Banka/mixa digestivekexen till smulor och rör ner i smöret.

Tryck ut massan i en springform på (ca 22 cm) och ställ sedan svalt.

Förbered tre olika skålar.

Knäck äggen, vitor och gulor var för sig.

Vispa vitorna till hårt skum.

Rör ihop socker, vaniljsocker och philadelphiaosten med äggulorna.

Vispa grädden fluffig.

Hacka daimen i små bitar.

daimcheesecake_med_kolasas_dulce_de_leche

Blanda samman ägguleblandningen med grädden och daimen.

Vänd försiktigt ner äggvitevispet i smeten.

daimcheescake_dulce_de_leche_karamelliserad_mjolk_kolasas

Häll över allt i formen och ställ sedan i frysen i minst 5 timmar.

Perfekt att förbereda i god tid innan den ska ätas då den klarar sig länge i frysen.

daimcheesecake_med_kolasas_dulce_de_leche_baka_med_godis_daim

Häll över en burk karamelliserad mjölk / dulce de leche innan servering. 

Ta fram kakan en knapp halvtimme innan den ska ätas så blir konsistensen perfekt!

Mums!!

Kram Annika

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Annons