Det ska vara enkelt att baka och laga mat. Här hittar du just de enkla, snabba men ändå fantastiskt goda alternativen i köket! Köksbestyren blandar jag med en kopp inredning, två koppar mode och litervis med familjelycka. Välkommen – hoppas du kommer att trivas :)

Annons

Saffranscheesecake

saffranscheesecake_saffran_kola_dulce_de_leche_pepparkaka

Kan vara något av det godaste jag ätit <3

Hämtade inspiration hos Fikastunder att göra en cheesecake och efter lite funderande kring smaksättning så blev resultatet denna ljuvliga tårta/cheesecake. Full pott så ni måste verkligen testa :)

Saffranscheesecake

Botten:

200 gr pepparkakor

50 gr smör

Fyllning:

2 ägg

1 dl socker

0,5 gr saffran

200 gr philadelphiaost

2 dl grädde

1 burk dulce de leche/karamelliserad mjölk

Gör så här:

pepparkakor_pepparkakssmul_brodkavel_i_tra

Krossa/kavla pepparkakorna till smulor.

Smält smöret och rör ner pepparkakssmulet.

Fäst ett bakplåtspapper i botten på en springform (ca 22-24 cm i diameter).

Tryck ut pepparkaksmassan i springformen.

Ställ svalt under tiden som du gör smeten till cheescaken.

Fyllningen:

Separera äggen, gulor för sig och vitor för sig.

Vispa vitorna till hårt skum – ställ åt sidan.

Vispa grädden – ställ åt sidan.

Vispa ihop äggulor, socker, saffran och philadelfiaost. Rör ner grädden i äggulevispet och vänd till sist försiktigt ner äggvitevispet.

saffranscheesecake_med_pepparkaksbotten_och_kolasas_dulce_de_leche_frulilja

Bred den karamelliserade mjölken på pepparkaksbotten och häll sedan saffransfyllningen över.

Täck formen och låt stå i frysen minst 6 timmar.

saffranscheesecake_tarta_glass_pepparkaksbotten_dulce_de_leche_karamelliserad_mjolk

Perfekt att förbereda någon dag innan den ska serveras då den klarar sig länge i frysen.

Lycka till :)

Kram Annika

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Annons