Kan vara något av det godaste jag ätit ❤️
Saffranscheesecake
Botten:
200 gr pepparkakor
75 gr smör
Fyllning:
2 ägg
1 dl socker
0,5 gr saffran
200 gr philadelphiaost
2 dl grädde
1 burk dulce de leche/karamelliserad mjölk
Gör så här:
Krossa/kavla pepparkakorna till smulor.
Smält smöret och rör ner pepparkakssmulet.
Fäst ett bakplåtspapper i botten på en springform (ca 22-24 cm i diameter).
Tryck ut pepparkaksmassan i springformen.
Ställ svalt under tiden som du gör smeten till cheescaken.
Fyllningen:
Separera äggen, gulor för sig och vitor för sig.
Vispa vitorna till hårt skum – ställ åt sidan.
Vispa grädden – ställ åt sidan.
Vispa ihop äggulor, socker, saffran och philadelfiaost. Rör ner grädden i äggulevispet och vänd till sist försiktigt ner äggvitevispet.
Bred den karamelliserade mjölken på pepparkaksbotten och häll sedan saffransfyllningen över.
Täck formen och låt stå i frysen minst 6 timmar.
Perfekt att förbereda någon dag innan den ska serveras då den klarar sig länge i frysen.
Lycka till 🙂
Kram Annika