Det ska vara enkelt att baka och laga mat. Här hittar du just de enkla, snabba men ändå fantastiskt goda alternativen i köket! Köksbestyren blandar jag med en kopp inredning, två koppar mode och litervis med familjelycka. Välkommen – hoppas du kommer att trivas :) Kontakt: [email protected]

Saffransbiskvier i långpanna

saffransbiskvier_biskvi_i_langpanna_saffran_julbak_frulilja

Åh, jag tror minsann jag hamnade i biskvihimlen där en stund <3

Att jag älskar saffran är ingen nyhet. Använder denna fantastiska krydda både i bakverk och i matlagningen. Idag testade jag att smaksätta mina biskvier med just saffran och det blev full pott! Jag bakade dem i långpanna vilket gjorde det hela mycket enklare med mindre kladd och det gick förstås betydligt mycket snabbare också. Ni vet, snabbt och lätt är ju min melodi 😉 Vill ni går det såklart utmärkt att använda receptet till att göra runda små biskvier också.

Saffransbiskvier i långpanna

Botten:

500 gr mandelmassa

0,5 dl socker

2 äggvitor

Fyllning:

250 gr rumsvarmt smör

3 dl florsocker

1 kuvert saffran 0,5 gr

2 äggulor

Topp:

200 gr mörk choklad

1 msk neutral olja

Gör så här:

biskvismet_mandelmassa

Riv mandelmassan grovt och rör ner äggvita och socker till en jämn smet.

Bred, tryck ut smeten på en bakplåtspappersklädd braspanna/ugnsform 25×35 cm.

Grädda 14-15 minuter mitt i ugnen på 175 grader.

biskvier_i_langpanna_saffransbiskvi

Färdiggräddad.

Ha koll så botten inte bränns, lägg över ett bakplåtspapper de sista minuterna vid behov.

Fyllning:

smorkram_fyllning_saffransfyllning_till_biskvier_saffransbiskvi

Vispa samman smör, florsocker, saffran och äggulor till en jämn fluffig kräm.

saffransbiskvi_biskvi_i_langpanna

När botten har svalnat ordentligt brer du krämen över botten. 

Topp:

saffransbiskvier_i_langpanna_med_choklad

Smält chokladen tillsammans med oljan över vattenbad. Låt svalna och häll den sedan över kakan. Ställ kakan svalt och skär sedan den kalla kakan i lagom mumsbitar.

biskvier_med_saffran_och_choklad_biskvi_i_langpanna_frulilja

Mums!!

Testa nu dessa och låt mig gärna veta vad ni tyckte. Lycka till 🙂

Kram Annika

2 reaktioner på ”Saffransbiskvier i långpanna

  1. Jag har provat att göra saffransbiskvierna. Fantastiskt gott och så enkelt, jag kommer definitivt att göra dom fler gånger. Tack för ett toppenrecept!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *