Åh, jag tror minsann jag hamnade i biskvihimlen där en stund <3
Att jag älskar saffran är ingen nyhet. Använder denna fantastiska krydda både i bakverk och i matlagningen. Idag testade jag att smaksätta mina biskvier med just saffran och det blev full pott! Jag bakade dem i långpanna vilket gjorde det hela mycket enklare med mindre kladd och det gick förstås betydligt mycket snabbare också. Ni vet, snabbt och lätt är ju min melodi 😉 Vill ni går det såklart utmärkt att använda receptet till att göra runda små biskvier också.
Saffransbiskvier i långpanna
Botten:
500 gr mandelmassa
0,5 dl socker
2 äggvitor
Fyllning:
250 gr rumsvarmt smör
3 dl florsocker
1 kuvert saffran 0,5 gr
2 äggulor
Topp:
200 gr mörk choklad
1 msk neutral olja
Gör så här:
Riv mandelmassan grovt och rör ner äggvita och socker till en jämn smet.
Bred, tryck ut smeten på en bakplåtspappersklädd braspanna/ugnsform 25×35 cm.
Grädda 14-15 minuter mitt i ugnen på 175 grader.
Färdiggräddad.
Ha koll så botten inte bränns, lägg över ett bakplåtspapper de sista minuterna vid behov.
Fyllning:
Vispa samman smör, florsocker, saffran och äggulor till en jämn fluffig kräm.
När botten har svalnat ordentligt brer du krämen över botten.
Topp:
Smält chokladen tillsammans med oljan över vattenbad. Låt svalna och häll den sedan över kakan. Ställ kakan svalt och skär sedan den kalla kakan i lagom mumsbitar.
Mums!!
Testa nu dessa och låt mig gärna veta vad ni tyckte. Lycka till 🙂
Kram Annika
Jag har provat att göra saffransbiskvierna. Fantastiskt gott och så enkelt, jag kommer definitivt att göra dom fler gånger. Tack för ett toppenrecept!
Vad roligt ?
Visst är de goda, en riktig favorit här hemma.