Det ska vara enkelt att baka och laga mat. Här hittar du just de enkla, snabba men ändå fantastiskt goda alternativen i köket! Köksbestyren blandar jag med en kopp inredning, två koppar mode och litervis med familjelycka. Välkommen – hoppas du kommer att trivas :) Kontakt: [email protected]

Dagens status – spaljén växer fram

Godkväll i stugorna!

Hoppas ni alla har det fint och njuter av fredagen. Här vankas det strax räkafton men i väntan på att västerbottenspajen ska bli klar så tänkte jag visa vad vi gjort idag.

Som ni säkert kan gissa så har vi arbetat vidare på vår spaljé. Vi är riktigt flitiga om jag får säga det själv 😉 och bygget går raskt framåt.

kapa_armeringsnät_armeringsjarn_med_vinkelslip

Vi började med att mäta upp och kapa armeringsnätet i rätta mått till våra sektioner. Mikael använde sig av vinkelslipen och det gick snabbt och lätt. Funkar förstås även fint med en bågfil vilket jag använt tidigare så jag är lite feg med vinkelslipen… Tar längre tid men man slipper gnistorna 😉

fasta_armeringsnat_armeringsjarn_pa_spalje_med_krampor

Vi fäste upp armeringsnätet med hjälp av krampor. Nätet hålls perfekt på plats med hjälp av dessa. Var noga med att kolla så du fäster nätet rakt annars får du göra om. Jag skriver detta vis av egen erfarenhet… 😉

vattna_plintar_sa_de_faster_och_star_pa_plats_spalje

När alla sektioner nät var satta så fyllde jag upp hålen runt plintarna och vattnade rejält så grusen skulle sätta sig. Nu står spaljén stadigt och bra.

spalje_av_armeringsnat_armeringsjarn

Så här ser det ut precis nu!

I den tomma sektionen som är lite smalare ska vi ha smala ribbor därav inget nät i den. Kommer bli så snyggt att bryta av nätet med något annat.

nymalade_ribbor_till_spalje_vindskydd_regnskydd_presenning

Ribborna har jag målat i två omgångar idag. Precis när jag drog sista penseldraget över den sista ribban så öppnade sig himlen. Snacka om tur!! Nu ligger ribborna tryggt under en pressening och får torka i fred från regnet. Jag är så nöjd och glad över att vi kommit såhär långt. Imorgon ska ribborna upp och jag ska plantera murgrönan som ska växa och sprida sig över nätet.

Nu, mina vänner, börjar det dofta ljuvligt i huset från pajen som alldeles strax är klar så jag ska ta och duka ut så vi alla sedan kan hugga i och njuta av maten. Så hungriga efter dagens arbete.

Kram Annika

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *