Det ska vara enkelt att baka och laga mat. Här hittar du just de enkla, snabba men ändå fantastiskt goda alternativen i köket! Köksbestyren blandar jag med en kopp inredning, två koppar mode och litervis med familjelycka. Välkommen – hoppas du kommer att trivas :) Kontakt: [email protected]

DIY vi bygger blomsterlåda

Måndag och en ny orörd vecka ligger framför oss. Känns härligt tycker jag. Ta vara på veckan och gör den precis som du vill ha den 🙂

I helgen som gick fick vi klart vårt lilla byggprojekt. Jag har sedan trädäcket blev klart förra sommaren önskat en stor blomlåda i samma trall som däcket. Det blev aldrig av att vi byggde någon förra sommaren men nu satte vi fart.

DSC_0012

Vi började med att mäta ut och såga upp alla delar till lådan. Därefter började vi bygga ihop. Lite pysslande blev det då trä är ett levande material som gärna rör på sig och sällan är helt rakt.

DSC_0016

Skruva, skruva, skruva 🙂

Dagen vi började med lådan var vädret inget att hurra för, kallt, blåst och duggregn. Inget som stoppade oss utan bygget satte fart ändå.

DSC_0002

Innan listen/kanten överst sattes på så plastade jag lådan inuti. Vi vill ju inte att jorden ska läcka ut genom springorna mellan brädorna.

DSC_0010

Så här blev lådan när den blev klar och nu ser ni att vädret är betydligt mycket trevligare än när vi började 🙂 Bara planteringen som återstår.

Måtten på lådan är följande:

Bredd 120 cm

Höjd 48 cm + botten och listen uppe vilket totalt ger en höjd på 54 cm

Djup 46 cm (kantbrädorna är 40 cm men tillsammans med längdbrädorna blir djupet 46)

DSC_0003

DSC_0004

DSC_0005

Nyplanterat och fint 🙂

Lådan blev precis så bra som jag hade tänkt mig, kanske ännu bättre 😉 Nu är jag sugen på att tillverka ytterligare en men högre och smalare. Om det blir av får tiden utvisa.

Kram Annika

 

 

 

4 reaktioner på ”DIY vi bygger blomsterlåda

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *