Välkommen in i Fotohellas vardag. Fotohella är 46 år, mamma till tre 3 barn (Lovina, Alex och Anton) och gift med J. Bloggen är en blandning av vardagsliv, resor, tankar, foton, tävlingar, tips och events. En vardag fylld av härligt organiserat kaos med mycket kärlek. Anordnat Mammakryssningen under flera år! OBS!! Alla bilder jag själv fotat och lägger ut är mina och inte till för att kopieras och användas i annat sammanhang, tack! Kontakta mig på [email protected] vid frågor/samarbeten. Instagram: fotohella.

Jukupark!

Jag har ju faktiskt inte baara gift mig i sommar, haha, utan vi har ju hunnit med en hel del annat också, som tex en tur till Åbo och en heldag på vattenlandet Jukupark. Vi åkte med Silja Line, kvällsavgången, så utresan blev med Galaxy och hemresan med Baltic Princess. Jag åkte själv med mina tre kids och det gick hur bra som helst. Första kvällen ombord gick vi mest runt och kikade omkring på fartyget. Lilleman blev superglad att få krama Mumin och han lekte även på leklandet som finns ombord. Vi shoppade lite i tax-freen.

Morgonen efter så skulle vi kliva av Galaxy vid 07.00 finsk tid, alltså 06.00 svensk tid, gaah!! Men det gick superbra för vi var taggade för en dag på vattenlandet. Tyvärr så öste regnet ner och det blev regnjackor på direkt, vi tog sedan bussen in till Åbo centrum. Där hittade vi en saluhall som öppnade vid 08 så vi satt där och spelade kort och fikade läänge 🙂 Kl 09.00 öppnade affärerna och vi tog en runda medans vi väntade på att regnet skulle avta 🙂 Men regnet höll i sig och när kl började närma sig 11 så letade vi upp bussen som skulle ta oss till Jukupark. Problemet då var att busschauffören endast kunde finska och det var svårt att förklara att vi ville till Jukupark. Men vi betalade och satte oss. När vi åkt en  stund så saktar chauffören in och ropar, Jukupark?! Ja svarar jag. Och så pekar han att vi ska av. Det visade sig att bussnumret vi skulle åka med hade två destinationer och självklart så satt vi på ”fel”, så det blev en rätt rejäl promenad att gå innan vi kom fram, puuh, haha 🙂 Väl framme så sprack himlen upp och solen tittade fram och det blev riktigt varmt. Tur för oss, för det var vi och bara en till familj på heela vattenlandet!! När solen lyst några timmar så kom det ytterligare några familjer, men vi var i stort sett ensamma, vilken lyx liksom, hihi 🙂 Inga köer alls, men det kan också ha att göra med att det var i slutet av säsongen.

Det var inget jättestort vattenland, utan stod man på ena sidan så såg man över till den andra. Men flera olika och roliga vattenrutschkanor, simbassänger, vattenleklandet pirate island, båtar, hoppborg och mer 🙂

På kvällen åkte vi med Baltic Princess hem och hade förbeställt middagsbuffén, och jag måste säga att det var bland de godaste bufféerna jag ätit, stor variation på maträtter, fräscht, bra mat till barnen och bra placering på allt så att man i stort sett slapp trängsel, trots fullbokat fartyg. Att vi sedan skulle kliva av fartyget kl 06.00 dagen efter, vill jag inte ens berätta om… Men oj så trötta vi var, haha 😉Jukupark, Åbo, Silja Line

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *