Välkommen in i Fotohellas vardag. Fotohella är 46 år, mamma till tre 3 barn (Lovina, Alex och Anton) och gift med J. Bloggen är en blandning av vardagsliv, resor, tankar, foton, tävlingar, tips och events. En vardag fylld av härligt organiserat kaos med mycket kärlek. Anordnat Mammakryssningen under flera år! OBS!! Alla bilder jag själv fotat och lägger ut är mina och inte till för att kopieras och användas i annat sammanhang, tack! Kontakta mig på [email protected] vid frågor/samarbeten. Instagram: fotohella.

Quorngryta med jordnötssmörsås

Recept, kyckling i jordnötssås, kycklinggryta, tips, blogg, fotohella, veg, vegetariskt, veggie, quorn

Vi har sjukt mycket jordnötssmör hemma, oklart varför, men klart är att det går ju utmärkt att både baka och göra mat med jordnötssmör. Jag testade att göra en vegetarisk quorngryta 🙂 Blev supergod!

350 g quornfileer
2 röda äpplen
1 vitlöksklyfta
1 dl salta jordnötter
1 tsk hackad färsk röd chili
3 msk jordnötssmör
Saft av ½ lime
1 msk farinsocker
1 dl vatten
2½ dl grädde
1 tärning buljong
1 msk smör
½ tsk salt
Gör så här:

Hacka jordnötterna. Vispa ihop nötter, chili, jordnötssmör, lime, farinsocker, vatten, grädde och smulad buljong i en gryta. Låt koka upp.

Bryn quornfileerna i stekpanna, dela i mindre bitar. Lägg över det ihopvispade i pannan med quornfileerna och låt koka några minuter. Smaksätt med salt.

Kärna ur och skiva äpplen. Skala och hacka vitlök. Fräs äpple och vitlök och rör ner i grytan. Servera med ris och broccoli eller en god sallad 🙂

 

2 reaktioner på ”Quorngryta med jordnötssmörsås

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *