Vi har sjukt mycket jordnötssmör hemma, oklart varför, men klart är att det går ju utmärkt att både baka och göra mat med jordnötssmör. Jag testade att göra en vegetarisk quorngryta 🙂 Blev supergod!
350 g quornfileer
2 röda äpplen
1 vitlöksklyfta
1 dl salta jordnötter
1 tsk hackad färsk röd chili
3 msk jordnötssmör
Saft av ½ lime
1 msk farinsocker
1 dl vatten
2½ dl grädde
1 tärning buljong
1 msk smör
½ tsk salt
Gör så här:
Hacka jordnötterna. Vispa ihop nötter, chili, jordnötssmör, lime, farinsocker, vatten, grädde och smulad buljong i en gryta. Låt koka upp.
Bryn quornfileerna i stekpanna, dela i mindre bitar. Lägg över det ihopvispade i pannan med quornfileerna och låt koka några minuter. Smaksätt med salt.
Kärna ur och skiva äpplen. Skala och hacka vitlök. Fräs äpple och vitlök och rör ner i grytan. Servera med ris och broccoli eller en god sallad 🙂
Ser riktigt gott ut måste jag säga
Ja det var mumsigt 🙂