Träning, hälsa och kost under och efter graviditeten, kom i din bästa mammaform! Få råd av dietist, hälsopedagog och personlig tränare

Löparsäsongen i backspegeln del 3

Det visade sig att vinsten i Kanalrundan i Söderköping inte var en engångshändelse så jag var otroligt glad över vinsten i Bråviksloppet. Jag var på bild i flera lokala tidningar och omskriven på löparsajter.

Efter Bråviksloppet vilade jag upp mig en vecka för att ladda inför slutspurten. Sofialoppet på 5 km och Topploppet två dagar senare på 10 km. Dessutom sprang vi skoljoggen på jobbet den här veckan och för att få med fler elever i rörelse var många lärare med och sprang. Även jag och trots att det inte var någon riktig tävling blev jag inspirerad till till att springa i ett ganska högt tempo. Endorfiner.

Men fokus låg på att klara Sofialoppet under 20 minuter. Och fast att jag hade ont i huvudet (jag hade glömt att dricka kaffe) gick loppet bra, 19 minuter blankt.  Ett rolig och känslofyllt lopp.

Två dagar senare åkte vi till Stockholm för Topploppet. Jag har aldrig tävlat så tätt tidigare och var väldigt osäker på hur det skulle gå. Det var många anmälda och trångt vid starten.

Sista backen sög ordentligt i benen vilket jag tror berodde på den intensiva veckan. Men årets fjärde vinst var extra rolig.

IMG_2180.JPG

 

Egentligen har jag inte alls någon lust att ta det lugnt nu och återhämta/stärka mig inför nästa säsong. Men förnuftet säger annat.

Min veckoplan under hösten/vintern är 3-4 löppass varav 1-2 st distanspass. Jag kommer att fortsätta med bodybalance två gånger i veckan och två korta styrkepass.

2 reaktioner på ”Löparsäsongen i backspegeln del 3

  1. Grattis till så fina löpresultat!:-) Jag är nyfiken på dina 2 styrkepass/vecka. Eftersom du springer så många gånger i veckan, styrketränar du då endast överkroppen så att benen får vila?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *