Träning, hälsa och kost under och efter graviditeten, kom i din bästa mammaform! Få råd av dietist, hälsopedagog och personlig tränare

Tester månad 3, målet avklarat

Och så har det gott ytterligare en månad sedan jag fick barn! Förra månaden konstaterade jag att jag ökat i styrka vad gäller armhävningar och idag klarade jag MITT MÅL. Målet var att klara 33 st till den 18 dec och i morse gjorde jag 34 på tå. Det är framförallt bålstyrkan som är viktig då man gör armhävningar och mina magövningar har jag kört varje dag. När träningen funkar ger det verkligen mersmak!

Nu får jag sätta nya mål, jag vill återigen klara minst 12 chins men eftersom vi inte fått upp chinsstången sedan vi flyttade in har jag lite dålig koll på utgångsläget. Jag vet att jag fortfarande väger mer än jag brukar och då är det inte lika kul att göra chins. Men en del av fettet har nu omvandlats till muskler eftersom jag minskat rätt mycket i midjemått sedan förra månaden.

Sen vill jag förbättra min kondition och innan den 18 december är målet att orka en skogsmil i lugnt tempo. Utan joggingvagn i första skedet. Sen kan jag börja fundera på kvaliteten i löppassen och öka farten.

IMGP0782

Tips för dig som besväras av onda handleder vid armhävningar, ha hantlar som hjälpmedel. Tänk dock på att rakare handleder än vad jag har på bilden…

7 reaktioner på ”Tester månad 3, målet avklarat

  1. Grymt bra jobbat! Du är inspirerande!
    Jag brukar köra armhävningar på knogarna (vilket ger raka handleder) för att skona handlederna. Men allt eftersom styrkan återfås gör jag de på händerna. 🙂

    En fråga ang. Löpning:
    Vad är rimligt att tänka kring löpning efter att ha fått barn. Min BM sa att man inte bör springa längre än en mil det första året efteråt. Själv fick jag mitt tredje barn i somras och hade satt upp målet en halvmara nästa år. Vad tror du? Viljan finns där, helt klart. Men sen är man orolig för de eventuella problemen som skulle kunna komma senare i livet bara för att man inte tog det lugnare nu.

    1. Jag tycker inte att man generellt kan säga så. Har du stark bäckenbotten och core och skyndar långsamt kan du säkert springa!

      1. Det är de bitarna jag jobbar mest med just för att känna att kroppen ska orka. Då fortsätter jag att ha mitt mål, sen får man ju se längs vägen hur det går och om det är rimligt. Tack för ditt svar!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *