Träning, hälsa och kost under och efter graviditeten, kom i din bästa mammaform! Få råd av dietist, hälsopedagog och personlig tränare

PT, mammakropp och hets

Jag läste ett bra inlägg av Sara Altini om kroppshets, hon skriver om att småbarnstiden är så kort och det är nog att göra med vardagssysslor och ta hand om barn. Träningen och få tillbaka sin figur kan man ta tag i senare. Hon syftar till alla före och efter bilder som läggs upp på MammaFitness och att det lätt blir en tävling.

Jag kan hålla med om att småbarnstiden är kort men själv ser jag så mycket positivt i att träna för att känna mig piggare och orka med tre små barn. Jag må vara extrem men mitt stora intresse är att ge mina barn bra mat gärna ekologisk och det är något jag inte vill lägga på framtiden. Men visst äter vi snabbmat ibland!

Min åsikt är att en PT under småbarnstiden kan motivera och peppa till så mycket annat än bara komma i smalgarderoben snabbt igen. Kroppen är förändrad efter graviditeten och många har ont i ryggen och försämrad hållning. Du kan med ganska enkla träningsprogram stärka upp kroppen igen och må så mycket bättre.

Många förändrar sin bild av kroppen efter att de fått barn och inser värdet av att vara starka och uthålliga. Det är en motivationsfaktor som man bör ta tillvara på. Inre motivation före yttre! Dessutom uppskattar många föräldrar den här egentiden som träning kan medföra vilket också motiverar många!

Jag vet att många blir stressade av de borde träna och kanske inte anser att ett pass på 15 minuter räcker. Kvalitet före kvantitet vilket just en Personlig tränare kan hjälpa dig med.

Ibland får jag frågan varför jag inte lägger upp fler före och efterbilder. Det är helt enkelt inget krav och helt ärligt tycker jag att kommentarer som dessa väger tyngre.

 

En reaktion på ”PT, mammakropp och hets

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *