Träning, hälsa och kost under och efter graviditeten, kom i din bästa mammaform! Få råd av dietist, hälsopedagog och personlig tränare

Träna vid bäckenbesvär och träningsinspiration

Mitt ”sportlov” i fjällen är lite annorlunda än vad det brukar vara. Just skidåkning både utför och längd går bort vid bäckenbesvär, det är inte ens lönt att försöka, då blir man ju bara deppig. Men jag märker ju av de positiva träningseffekterna fast att jag inte kan träna så som jag vill så jag har bestämt mig för att det här ändå ska bli ett sportlov. Varje dag kommer jag att köra yoga och coreövningar, anpassade för graviditeten. Dessutom kommer jag att köra minst tre helkroppspass med gummiband.

Jag tog endast med mig ett träningsgummiband till fjällstugan men det hindrar inte mig från att kunna träna igenom hela kroppen på ett hyfsat varierat sätt. Att bara begränsa träningen till ett redskap kan ge många nya idéer till övningar. Jag tänker igenom kroppens alla stora muskler och försöka att träna dem på minst två olika sätt.

Igår tränade jag 30 minuter, välbehövligt efter 9 timmars bilresa:

Armhävningar (nu måste jag snart fuska för att magen är i vägen och tar i!)

Flyes (gummiband i trappräcke)

Smal och hög rodd (jag fäste gummibandet i trappräcket)

Bicepscurls med foten på gummiband och höga med gummibandet i trappräcket

Dips och tricepspress med foten på gummibandet

Axlar, dra gummiband mot hakan och rotatorkuff (gummiband fäst i ett dörr handtag)

Superkvinnan och höftlyft  för ryggen och sätet.

Tåhäv i trappan

Avslutning: magövningar

Det här är perfekta övningar för dig som har problem med bäckenet då du håller ihop benen i varje övning. Jag kommer ungefär att köra samma program de andra dagarna men för att variera mig kommer jag att köra övningarna i superset, d v s variera en bröstövning med en ryggövning, en tricepsövning med en bicepsövning istället för att vila mellan övningarna.

Varje dag ska jag se till att vila mig med benen i högläge och njuta av att se Sixten träna skidåkning för mig också. Två åk blev det idag, sen ville han hem och fika och vila, fjälluften gör oss trötta!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *