VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Jag missade.

Det kom en till kramp. Jag missade starten. Jag plockade läskflaskor som vi glömt ute i minusgrader. Vi har mycket isläsk just nu. Jag njöt av att jag fick hålla på utan att Saga skrek MAMMA. Hon har varit intensiv. Så fort hon inte sett mig har hon ropat och har helst velat ha mig nära, nära hela tiden oavsett om det varit lek eller vila. Precis så var Nova hela tiden. Saga hade inte samma chans att sno mamma så hon har varit mer pappig men inte just nu. Fast helst har Saga både mammas o pappa uppmärksamhet så klart.

Saga var trött och tagen av krampen tidigare idag men när vi kom hem blev hon sig själv. Lekt och varit pigg. Inga tecken på fler kramper. När klockan blev åtta tyckte jag det var dags att varva ner. Hon ville ha sin Ipad och att vi skulle sitta i soffan. Jag gick för att hämta den i väskan. Trodde jag lämnade den till henne men tydligen började jag plocka med flaskorna först. En sprucken lagrad must gav kladd på allt. Jag njöt av några minuter utan ”MAMMA”. Tyckte det var skönt fram till jag såg paddan på byrån. Om den låg där hade inte Saga den. Hon kan fastna länge i otippade TV-program (Keno, postkodlotteriet och reklam) så jag hoppades men kände paniken. Skyndade till soffan. Hon låg medvetslös. Okontaktbar men inte ryckande. Ropade på Andreas. När han lyfte henne vaknade hon till så vi fick kontakt. Nu sover hon och jag släpper henne inte. Nu är det mamman som är som en igel på barnet men hon verkar trygg med det.

Det handlar om minutrar. Det är mänskligt. Jag tycker inte det är konstigt att man missar starten men jag tyckte det var skönt att hon var lugn. Jag tänkte på att det var tyst och njöt av det. Känner mig hemsk. Vi var två vuxna hemma på ett (kramp)barn. Jag hade inte behövt fixa med flaskorna. Jag borde gått till Saga 🙁

Vi har inte missat många kramper trots att vi båda många gånger varit ensamma med båda tjejerna. Förstås var vi mer isolerade då, man går ogärna ut ensam vuxen med två krampbarn. När vi flyttade och fick två våningar blev det svårare men trots det lyckades vi ha bra koll även om vi inte hann bo stort så länge med två krampbarn.
Idag var vi alla på samma våning och missade ändå. 🙁

image


Kommentarer


  1. Camilla 2014/12/30 on 22:01 Svara

    Jag kan inte förstå för jag har inte varit med om det själv men jag vet ändå att barnet/barnen är det värdefullaste man har o kan tänka mig din oro. Samtidigt så är det mänskligt du kunde inte veta o du kan inte vara överallt hela tiden hur mycket du än önskar o vill du är bara människa.
    Jag tror inte många skulle orka många av dina dagar.
    Du är en super mamma! Saga o Nova o nu lillebror kunde inte fått bättre föräldrar.
    Jag önskar er ett riktigt Gott Nytt År!

  2. Mia Maria 2014/12/31 on 01:00 Svara

    Som bonusfamilj är vi oxå rädda att missa en kramp och det blir ofta så att vi blir iglar på Saga då hon är hos oss men vi får aldrig glömma att trots att vi är vuxna, kloka och uppmärksamma så är vi även mänskliga och vi kan missa,
    Förstår om det gör ont i mammahjärtat men bär med er att ni båda två är underbara föräldrar och jag tror inte att många av oss skulle orka som ni gör.

    Hela familjen Majunie (ja hela stora familjen/släkten oxå för den delen) har berikar mitt liv och jag är så glad att jag träffat er och att jag (och Stefan) har fått förtroendet att vara bonusfamilj till Saga.

    Glöm inte att i mina ögon är ni hjältar.

  3. sara Persson 2014/12/31 on 06:33 Svara

    Precis så, vi är inte mer än människor. <3

  4. Sandra 2014/12/31 on 11:01 Svara

    Den känslan, när man inser. Klumpen i magen. Det är lätt att missa. De som kommer utan feber och oväntat kan ju missas trots att man sitter alldeles bredvid och det går inte att se allt hela tiden.
    All världens kramar till er och hoppas dagen idag blir krampfri. <3
    Längtar efter er!

  5. Caroline 2014/12/31 on 23:11 Svara

    Du kan omöjligt förutse varje kramp. Du gör så gott du kan. Ha inte dåligt samvete.

  6. Maria 2015/01/08 on 00:19 Svara

    Du är den bästa glöm aldrig det! Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna