VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Senaste dagarna.

Jag har så mycket att säga att det kanske inte blir någonting vettigt av det. Nova fick feber i torsdag kväll vilket resulterade i kramper under kvällen, natten och morgonen efter. Det började hemma hos mormor och morfar när jag var kvar på jobbet. Andreas och Nova var inte kvar i Väsby när jag slutat jobba :/ De var hos Astrid. Vid kramp två kräktes hon och kombination av att febern låg på 39,6 trots alvedon och man var rädd för magsjuka så ville både Andreas och akutpersonalen att de skulle in. Kräks gör de ibland vid kramp, framför allt när kramperna kommer tätt och det blir mycket epistatus men man kan ju inte veta säkert. Det var ingen magsjuka och Nova kvickna till på rummet på akuten. Alla proverna visade sig vara bra och man bestämde att Nova skulle få åka hem. Andreas ringde morfarn och Nova levde loppan i hissen, lekambulansen och trapporna. Andreas tog denna bild medan de väntade.

image

Ser inte ut att vara en sjuk unge. En annan hade varit däckad av kramper, tung medicinering och feber. Nova var i bästa form, en stund. Lagom till morfarn svängde upp utanför Astrid Lindgrens entré kom ytterliggare en kramp och det var bara att rusa tillbaka till akuten. Febern for i höjden igen och man övervägde BIVA. Hemgång var inget alternativ längre. Blev inga BIVA utan Q80, varför vet jag inte säkert. Jag och Saga fick en natt med stort utrymme men mest kände jag stor tomhet. Sov inge bra och var/är själv inte heller helt hundra. Halsen har bråkat hela veckan.

Saga var och är i toppform både torsdagskväll och fredagen. Det verkar som hon tycker det är skönt att slippa sin syster ibland och det kan man ju förstå. Hon var jätteglad på morgonen. Frågade efter pappa och Nova men var helt okej med att de var på sjukhus. Hade diskuterat med Andreas om vi skulle hålla Saga hemma för att skydda henne mot kramp men det verkade tokigt att hålla en så pigg unge hemma. Att åka lilla vagnen till dagis är KUL 🙂 Singelsulky… Hon är som lite mallig när hon sitter där i vagnen. Allt funkade prima på dagis hela dagen. Hämtade en lika glad Saga på eftermiddagen som ville till Tina. ”Vi ska köpa godis Saga” och då var hon inte glad längre, vrålade ”Neeeeeeeeej Tiiiiinaaaaaaa”. Vi skulle ju till Tina sen men det var ett par saker innan…

På morgonen hade jag bara fått dåliga rapporter från sjukhuset. Nova var jättedålig och Andreas var tveksam till att läkaren skulle våga släppa henne trots att vi har akutmedicin och syrgas hemma och kan numret till larmcentralen rätt bra ;P Jag ville väldigt gärna ha hem andra halvan av min familj. Det vill jag alltid men det var extra viktigt. Fredagen 22 mars skulle vara Anders 50 årsdag och vi hade en minnesfest planerad för familj, vänner och kollegor. Hela fredagen var rätt jobbig med Nova på Astrid med statusanfall och så en dag som redan innan var laddad. Telefonen talade om att jag skulle gratta Anders på facebook och wrapp och tårarna var nära många gånger medan jag jobbade.

Kvällen blev iaf jättebra. Andreas fick komma hem med Nova. På nåder kan man säga. Han förklarade läget, att vi ville vara samlade. Läkaren förstod. Nova sov mest igenom kvällen. Andreas hade koll på henne hela tiden och jag mellan varven. Vi brukar göra en av oss ”ansvariga”när det är mycket folk och stoj och det kom mycket folk. Det fanns en tanke innan om en tyst minut men jag glömde ärligt talat bort det och jag tror ingen saknade det. Det var fin kväll.
Det var ju inte så här det skulle bli, det skulle vara 50 årsfest inte minnesfest men livet tar sin egen väg och man får göra vad man kan för att det ska bli bra ändå.

 

Lördag
Det är ingen frisk Nova nu heller men jag har inte gett henne någon stesolid ikväll. Hon har både ipren och alvedon och jag hoppas att det räcker. Har jättekoll på henne och kommer lägga mig tidigt för att inte riskera missa något. Alltid risk när man tar bort stesoliden. Saga mår fortfarande bra.
Andreas är på äventyr. Åkte in till stan tidigt för att äta och sen se Louis CK och utgång sen tror jag. Han är nog trött imorgon 🙂

 

 

 

 

 


Kommentarer


  1. Jenny 2013/03/23 on 20:49 Svara

    Ibland vill man skriva så mycket men får inte fram rätt ord! Men KRAMAR och hoppas natten blir lugn <3 skönt att ni kunde vara med på minnes festen <3 <3

    • flersamhet 2013/03/24 on 09:19 Svara

      Mm när det är mycket känslor med i bilden är det svårare att hitta orden! Natten har varit okej, mycket ryck och så men hon är lite piggare nu på morgonen.

      Vad kul att det blev så bra igår 😀 Hade velat vara med men då hade jag väl behövt gå upp vid 04 och då hade jag ju ganska nyligen hittat sängen 😛 Och var inte körbar…

      KRAMAR

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna