I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 18 år, Joshua, 14 år och Alyssa, 9 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Två av barnen har diagnoser, ena adhd och autism, andra med autism nivå 1 och trotssyndrom svår. Väl mött! Kontakt: [email protected]

Varför lagar jag så mycket mat kvällstid?

20170822_221405

Hallå, hallå på er fina läsare! Hoppas att ni har det bra?! Här är jag väldigt trött ikväll 😉

Somnade efter 01 natten till idag, upp med barnen, lämna Alyssa till förskolan och sedan själv bege mig till skolan. Det var en väldigt intensiv dag i skolan då vi dels nyligen har börjat och så har vi kort in tid på oss att ordna och planera allt för en resa för nykomlingarna på fritidsledarutbildningen.

Vi slutade skolan 16:10 idag, möra och trötta. För min del var det bara att bege mig hemåt direkt för att hinna hämta barnen, ge dem mat, invänta Simo, för att sedan rusha till jobbet med matlådan i högsta hugg. Jag hann precis på minuten!

Efter jobbet handlade jag väldigt snabbt på Ica Maxi, för att sedan åka hem. Väl hemma var det bara att sätta igång att plocka i köket, för att sedan fixa med lite mat samt tvätt.

Med mitt späckade schema så bör nog de flesta förstå varför jag gör maten kvällen innan samt storkok på söndagar. Trots detta får jag ofta frågan varför jag lagar mat på kvällarna eller varför jag gör storkok på flera rätter…

Jag har sagt det tusen gånger förr och drar det igen. Mina barn är hungriga och behöver mat direkt när de kommer hem, annars går de loss på mackor och frukt och då äter de inte bra till middag. Det är en sak om det är någon timme kvar till middag, men… Mina barn blir väldigt griniga om de inte får i sig mat direkt. Även de har haft en lång dag. Därför ser jag till att det mer eller mindre alltid finns mat hemma. Sallad fixar jag färskt till maten och det går snabbt. 

– Jag har gjort på det här sättet i många år.

Ikväll fick det bli färska kycklingben som jag marinerade och ugnsbakade tillsammans med morötter. Skyn kommer användas som sås. Köpte faktiskt kycklingbenen på Ica Maxi tidigare ikväll. Det fårr bli ris, bulgur eller nudlar till, som jag steker på lite purjolök med. Och så sallad med örtdressing.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *