I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 18 år, Joshua, 14 år och Alyssa, 9 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Två av barnen har diagnoser, ena adhd och autism, andra med autism nivå 1 och trotssyndrom svår. Väl mött! Kontakt: [email protected]

RECEPT: pulled chicken med lök, citron och bbq-sås

DSC_6333

Här får ni ett mycket enkelt recept från mig som numera har provat mig på att göra pulled chicken – hoppas att ni gillar det! Ät din pulled chicken med valfria tillbehör – mitt tips är att tänka tacos och då med färsk lökhack eller picklad rödlök, gräddfil eller matyoghurt, salsasås och guacemole och grönsaker som exempelvis paprika och majs till. Annars se gärna mina inlägg om pulled pork eller pulled beef för desto mer inspiration för tillbehör. Servera med tortillabröd, nachos eller pitabröd.

Ingredienser:

1 hel kyckling om cirka 1-1,3 kg
3 gula lökar
5 vitlöksklyftor
2 citroner
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
4 dl bbq-sås
2 dl vatten

Gör såhär:

Ställ ugnen på 175 grader. Lägg kycklingen i en ugnssäker gryta med lock. Det går även bra att använda en ugnssäker form och sen dra över lite folie innan den ska in i ugnen. Skala löken och klyfta den, lägg runt om kycklingen och skala vitlöksklyfterna och lägg runtom. Pressa citronsaften över kycklingen, strö över saltet och peppra. Häll över bbq-såsen och skaka om bbq-flaskan med vattnet och häll över kycklingen. Ställ formen längre ned i ugnen och låt stå i cirka 2 timmar. Ta försiktigt av locket. Rensa bort ben och ben, dra isär köttet till strimlor med två gafflar. Blanda köttstrimlorna med såsen och smaka av. Salta och peppra mer om så önskas.

Ät din pulled chicken med valfria tillbehör – mitt tips är att tänka tacos och då med färsk lökhack eller picklad rödlök, gräddfil eller matyoghurt, salsasås och guacemole och grönsaker som exempelvis paprika och majs till. Annars se gärna mina inlägg om pulled pork eller pulled beef för desto mer inspiration för tillbehör. Servera med tortillabröd, nachos eller pitabröd.

Smaklig måltid!

DSC_6316 DSC_6321DSC_6323 DSC_6326 DSC_6329 DSC_6333

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *