I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 18 år, Joshua, 14 år och Alyssa, 9 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Två av barnen har diagnoser, ena adhd och autism, andra med autism nivå 1 och trotssyndrom svår. Väl mött! Kontakt: [email protected]

RECEPT: kycklingköttbullar i gräddig currysås med lök och grönsaker och kokt ris

Här kommer recept efter förfrågan! Det går bra med annan olja om man inte har rapsolja. Receptet gäller för 4 portioner och tar cirka 35-40 minuter att tillaga.

Varför det står 1-2 msk curry i beskrivningen är för att alla har så olika currykrydda hemma beroende på märke och så är det också den egna smaken som avgör hur mycket man vill ha. Vissa vill bara ha lite grann, medan andra vill ha mycket.

Ingredienser kycklingköttbullar:

450 gram kycklingfärs
1 dl ströbröd
1 ägg
Salt
Vitpeppar
Lite rapsolja

Ingredienser currysås med grönsaker:

1 msk smör
1 gul lök
1 liten röd paprika
1/2 liten squash/zucchini
5 dl grädde
1 msk sambal oelek
1-2 msk curry
Salt
Vitpeppar

Övriga ingredienser:

Ris för 4 portioner

Gör såhär:

Ställ ugnen på 175 grader. Klä en plåt eller ugnsform med bakplåtspapper.

Koka upp ris för fyra portioner enligt förpackningens anvisningar.

Blanda färs, ströbröd, ägg, salt och Vitpeppar i en bunke. Det kommer bli ganska kletigt mot vanlig färs, men det ska inte bli för rinnigt så tillsätt eventuellt mer ströbröd efter behov. Rulla till fina köttbullar och lägg på plåten med bakplåtspapper. Ringla lite olja över och ställ in plåten i mitten av ugnen och låt stå cirka 15 minuter. Ta ut plåten efter halva tiden och rör om köttbullarna så att de blir jämnstekta.

Under tiden köttbullarna står i ugnen, skala och hacka löken, kärna ur paprikan och skär i stavar, skiva zucchinin tunt och skär sedan i halvmånar. Värm en stekpanna med lite smör och fräs allt det skurna på medelvärme i några minuter tills löken har mjuknat, häll sedan över till en kastrull och häll på grädde och tillsätt sambal oelek.

Ta ut köttbullarna från ugnen och häll över till kastrullen och låt koka upp och sedan puttra under lock i cirka 5 minuter. Smaka av såsen med curry, salt och vitpeppar.

Servera genast tillsammans med kokt ris.

Smaklig måltid!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *