I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 18 år, Joshua, 14 år och Alyssa, 9 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Två av barnen har diagnoser, ena adhd och autism, andra med autism nivå 1 och trotssyndrom svår. Väl mött! Kontakt: [email protected]

RECEPT: gräddig pastagratäng med inspiration från det italienska köket

DSC_5847

Här har vi en gräddig pastagratäng med kalkonbacon, lök, grönsaker, soltorkade tomater, basilika, oregano och massor av ost. Här har jag inspirerats från det italienska köket och deras maträtt ”ziti”, men då haft i kalkonbacon istället för korv plus att jag har i vita bönor i tomatsås och soltorkade tomater.

Denna maträtt tar max 30 minuter att tillaga.

Ett tips här är att använda pasta som du har sparat som rester från exempelvis lunch eller gårdagens middag.

Ingredienser till cirka 6 portioner:

300 gram pasta, gärna penne
1 msk smör
1 paket kycklingbacon
1 stor gul lök
1 näve färsk basilika
1 tsk torkad oregano
Salt och peppar
1 morot
1 lite gul paprika
1 liten röd paprika
1 liten squash
100 gram soltorkade tomater
1 burk vita bönor i tomatsås
2 msk tomatpuré
1 dl vatten
2 dl grädde
50 gram riven ost

Gör såhär:

Ställ ugnen på 225 grader. Värm en stekpanna med lite smör. Koka upp vatten och koka pastan enligt förpackningens anvisningar och häll av vattnet när det kokat färdigt och häll över pastan till en ugnsform. Strimla under tiden baconet tunt, skala löken och strimla. Låt fräsa i smöret i stekpannan på medelvärme och krydda med färsk grovhackad basilika, lite salt och peppar samt torkad oregano. Skala under tiden morot och skär i slantar. Kärna ur paprikorna och tärna dem. Skär squashen i halvmånar. Låt fräsa ungefär 2 minuter under omrörning tillsammans med bacon och lök. Häll på lite mer smör om det behövs. Häll över allt till ugnsformen med pasta och blanda ned soltorkade tomater och vita bönor i tomatsås. Blanda ut tomatpuré och vatten, häll över i formen och blanda om. Slå på grädden jämnt över det hela som en gratäng och strö över den rivna osten. Ställ in i mitten av ugnen och låt stå i cirka 15 minuter. Ta ut formen och det är färdigt att serveras.

Smaklig måltid!

2 reaktioner på ”RECEPT: gräddig pastagratäng med inspiration från det italienska köket

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *