I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 18 år, Joshua, 14 år och Alyssa, 9 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Två av barnen har diagnoser, ena adhd och autism, andra med autism nivå 1 och trotssyndrom svår. Väl mött! Kontakt: [email protected]

RECEPT: gräddig falukorvsgratäng med basilika och paprikarelish (ajvar)

DSC_4161DSC_4197Här kommer ett riktigt bra recept på en mycket enkel rätt som inte är så svår att tillaga. Det är en maträtt som passar mycket bra till vardags mitt i all stress, precis som att bjuda på barnkalaset (det ska jag göra, blev en redig hit här hemma!). Lätt att göra storkok på, så passa på inför veckan med alla matlådor och hungrig familj.

Ingredienser:

Smör
1 gul lök
300 gram pasta
1 röd paprika
1 stor morot
3 dl grädde
2 dl creme fraiche
4 msk paprikarelish (är som röd ajvar)
1 näve färska basilikablad
Salt
Peppar
800 gram falukorv
250 gram körsbärstomater
150 gram riven cheddarost

Gör såhär:

Ställ ugnen på 200 grader. Koka upp lättsaltat vatten och låt pastan koka 2/3 delar av koktiden som står på förpackningen. Häll av pastavattnet och häll pastan i botten av en ugnsform. Skölj av kastrullen och värm upp den med lite smör, skala och hacka den gula löken och låt fräsa tills den mjuknat. Ställ av kastrullen från plattan. Kärna ur och tärna paprikan, skala moroten och grovriv, häll i kastrullen och blanda ut med grädde, creme fraiche, relish/ajvar, hackade basilikablad, salt och peppar efter smak. Värm upp försiktigt och blanda om ordentligt. Bred ut röran över pastan i ugnsformen. Skiva falukorven med cirka 1 cm bredd, lägg ut ovanpå röran. Dela körsbärstomaterna och fördela över gratängen. Strö över ostrivet. Ställ in formen i mitten av ugnen och låt stå i ungefär 25 minuter eller tills gratängen har fått en fin färg. Låt svalna och serverar gärna med en fräsch sallad.

Smaklig måltid!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *