I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 18 år, Joshua, 14 år och Alyssa, 9 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Två av barnen har diagnoser, ena adhd och autism, andra med autism nivå 1 och trotssyndrom svår. Väl mött! Kontakt: [email protected]

Fixat mina naglar

Idag har jag varit på salong och fixat mina naglar – visst är de fina?! Tog ungefär en timme och kostade 500 kronor. Jag tycker att de blev fina.

Dock var det fransk manikyr jag var ute efter, med lite glitter. Jag gjorde dessa naglar på en salong. Personalen kunde inte så bra svenska och jag fick under arbetets gång byta personal, då hon som påbörjade arbetet bara hjälpte till då den andra tjejen satt med en kund. Så hon gjorde bara förarbetet typ och förklarade för tjejen på sitt språk, antagligen vad jag skulle ha för slutresultat. 

Den nya tjejen kunde inte alls mycket svenska men den andra tjejen förklarade hur jag skulle ha det å när hon kom till glitter-delen så strök hon på ett lager upptill rakt över. Där tänkte jag att det vita nog skulle göras först eftersom glittret skulle vara under för att sedan falla lite lätt nedåt. Men jag tänkte att hon vet nog vad hon gör, själv är detta första gången jag fixar naglar, så vad vet jag…? Hon frågade med få ord om det var bra och jag sa ja, eftersom jag skulle ha glitter å den färgen liksom… Sen penslade hon ut det så att det skulle bli fallande.

Den andra tjejen kom tillbaka och frågade om jag åter igen hade ändrat mig (det var lite även hon missförstod), även om jag hela tiden har vetat vad jag vill ha. Så jag sa det och hon frågade sin kollega på deras språk och hon sa sedan att jag hade sagt att detta var rätt och att det vita nu var försent att göra…så med andra ord hade jag ju rätt.

– Vid det här laget var jag trött och ville bara bli klar så jag sa helt enkelt att jag inte orkar utan att jag kör på denna look. Jag var så trött efter en heldag i skolan liksom. Jag orkade inte ens jiddra om priset som jag annars hade krävt att få reducerat eftersom det inte blev rätt.

Varför jag gör mig fin? Jag ska på syrianskt bröllop och ska köra all in! 😀

4 reaktioner på ”Fixat mina naglar

  1. Va kul med bröllop!! Glöm bara inte kuvert med pengar till bruparet som bröllops gåva! Man brukar räkna med ca 300-500 kr per person! Beroende på hur nära man står brudparet!!
    Hoppas vi får se lite bilder senare!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *