I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 18 år, Joshua, 14 år och Alyssa, 9 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Två av barnen har diagnoser, ena adhd och autism, andra med autism nivå 1 och trotssyndrom svår. Väl mött! Kontakt: [email protected]

RECEPT: hemmagjord lingonsylt med syltsocker

lingonsylt__01

Det gäller att ta vara på vad skogen och Allemansrätten ger oss, så ut med er å plocka lingon nu! Häromdagen gjorde jag min egna lingonsylt, som blev jättebra! Jag har valt att använda syltsocker som innehåller pektin, just för att få det att fästa bättre och inte bli en rinnig sylt som det blir med vanligt socker. Det går med andra ord bra att byta ut syltsocker mot vanligt socker, men var beredda på att det blir rinnigt då. Det går bra att använda sig av båda färska som frysta lingon.

Ingredienser:

1,5 liter lingon
3 dl (sylt)socker

Gör såhär:

Koka upp bär och socker i en kastrull under omrörning. Låt därefter småkoka på lägre värme, men inte så att det rinner över för då är det för varmt. Låt puttra ungefär 15 minuter, utan lock. Skumma av sylten, så försvinner de bakterier som gör att sylten inte håller lika gärna. Detta är inga farliga bakterier, men sylten håller inte alls lika länge om man låter skummet vara kvar. Häll upp sylten på varma och rena glasburkar och förslut med tättslutande lock. Låt svalna och ställ sedan in i kylen där det håller i flera månader. Servera till köttbullar, raggmunk och annat som du tycker lingonsylt passar med.

Hoppas det smakar!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *