I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 18 år, Joshua, 14 år och Alyssa, 9 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Två av barnen har diagnoser, ena adhd och autism, andra med autism nivå 1 och trotssyndrom svår. Väl mött! Kontakt: [email protected]

Barnmatsrecept: bananpannkakor med havregryn, vanilj, yoghurt och blåbär (bananplättar, plättar)

matiga bananplättar med yoghurt och blåbär

Det här tyckte Alyssa om att äta till kvällsmål. Zacharias gillade det dock inte, men han är heller inte så förtjust i banan. Det passar även till frukost, likväl som till mellanmål.  Det här är en rätt som passar från cirka 10 månaders ålder då det är lättstekt.

Ingredienser till cirka 15 plättar:

1 banan
2 ägg
0,5 dl havregryn
1 tsk vaniljpulver
1 tsk smält smör
Smör till stekning

Gör såhär:

Mosa bananen noga i en bunke med en gaffel. Tillsätt ägg, havregryn, vaniljpulver och smör, blanda om noga med en visp. Värm en stekpanna till medelvärme (gärna plättpanna) med lite smör. Häll ungefär en matsked av blandningen per plätt och bred ut lite med hjälp av måttet. Låt fräsa på låg värme cirka 30 sekunder per sida.

Servera plättarna tillsammans med en klick yoghurt och färska bär eller skivad frukt.

Hoppas barnet gillar’t!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *