I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 18 år, Joshua, 14 år och Alyssa, 9 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Två av barnen har diagnoser, ena adhd och autism, andra med autism nivå 1 och trotssyndrom svår. Väl mött! Kontakt: [email protected]

RECEPT: inlagd röd paprika med chili, rödlök och vitlök

inlagdpaprikamedlökvitlökchili

Det här är ett toppen tillbehör att ha till en simpel sallad eller som tillbehör till köttbiten. Hållbarheten är flera veckor i kylskåpet. Det här är ju något du gärna kan ge bort i present till någon du håller kär.

Receptet beräknas till ungefär 1 liter inläggning:

2 stora röda paprikor
1 rödlök
1 torkad röd stor chili
4 vitlöksklyftor
2 dl vatten
2 dl vitvinsvinäger
2 tsk honung
10 vitpepparkorn
Olivolja

Gör såhär:

Kärna ur och strimla paprikorna, skiva rödlök och vitlöksklyftor tunt, kärna ur och skiva chilin tunt. Lägg alla ingredienser (förutom olivolja) i en kastrull och låt koka i cirka 20 minuter på låg värme under lock. Låt innehållet svalna och dra i 10 timmar under lock.

Häll med hjälp av en pastaslev över innehållet till en glasburk. Fyll burken med en tredjedel av lagen som det stått med under natten. Fyll på med olivolja så att det täcker helt, rör om. Förvara i kylskåpet med ett väl förslutet lock. Låt gärna stå och dra i 2-3 dagar innan första serveringen.

Hoppas att det smakar!

inlagdpaprika.lökvitlökchili

4 reaktioner på ”RECEPT: inlagd röd paprika med chili, rödlök och vitlök

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *