Det här är ett toppen tillbehör att ha till en simpel sallad eller som tillbehör till köttbiten. Hållbarheten är flera veckor i kylskåpet. Det här är ju något du gärna kan ge bort i present till någon du håller kär.
Receptet beräknas till ungefär 1 liter inläggning:
2 stora röda paprikor
1 rödlök
1 torkad röd stor chili
4 vitlöksklyftor
2 dl vatten
2 dl vitvinsvinäger
2 tsk honung
10 vitpepparkorn
Olivolja
Gör såhär:
Kärna ur och strimla paprikorna, skiva rödlök och vitlöksklyftor tunt, kärna ur och skiva chilin tunt. Lägg alla ingredienser (förutom olivolja) i en kastrull och låt koka i cirka 20 minuter på låg värme under lock. Låt innehållet svalna och dra i 10 timmar under lock.
Häll med hjälp av en pastaslev över innehållet till en glasburk. Fyll burken med en tredjedel av lagen som det stått med under natten. Fyll på med olivolja så att det täcker helt, rör om. Förvara i kylskåpet med ett väl förslutet lock. Låt gärna stå och dra i 2-3 dagar innan första serveringen.
Hoppas att det smakar!
Ser gott ut, skall prova. Mvh. Inger
Gör det!!
Hur lång hållbarhet är det på detta recept?
Några månader. Jag låter den stå i kylen.