I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 18 år, Joshua, 14 år och Alyssa, 9 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Två av barnen har diagnoser, ena adhd och autism, andra med autism nivå 1 och trotssyndrom svår. Väl mött! Kontakt: [email protected]

RECEPT: smörgåstårta med rostbiff och räkor

wpid-wp-image-1390977739jpgwpid-wp-image-1922861966jpg

Det här är en mycket stor smörgåstårta, så räkna med att bli mätta! Jag valde att göra som två stycken smörgåstårtor i en. Detta för att jag och barnen älskar skaldjur, men Simo är dessvärre skaldjursallergiker. Så om ni bara vill köra på ena varianten så ta bara dubbelt så många ingredienser till det. Jag blev väldigt nöjd med fyllningarna och toppingen som matchade. Riktigt gräddig och god!

Ingredienser till cirka 15 portioner:

36 skivor vitt bröd, formfranska

Fyllning 1

200 gram kalkon, smörgåsmat, fint strimlad
2 dl gräddfil
1,5 dl majonnäs
1 dl hackad färsk persilja
Salt och vitpeppar

Fyllning 2

200 gram bredbar leverpastej
0,75 dl vispgrädde
1,5 dl finhackad smörgåsgurka

Garnering

2 dl majonnäs
2 dl gräddfil
0,5 gurka

Topping

Stora gurkskivor
0,5 romansallat, strimlat
Några nävar färsk ruccola
10 skivor mild ost, ex Gouda, rullade och delade på två
8 skivor kallskuren rostbiff, rullade och delade på tre
18-20 röda vindruvor, två lager
3 körsbärstomater, halverade
lite gurka, skuren i små tärningar
3 kokta ägg, tunt skivade med äggskärare
200 gram färska och skalade räkor, utan lag
1 lime, skivad i 6 skivor
Färsk dill till garnering

Gör såhär:

Skär av kanterna på samtliga brödskivor. Blanda i ordning fyllningarna i varsin bunke. Lägg ut bröden så att de fyller en skärbräda eller tallrik, 12 brödskivor först. Bred på ena fyllningen, lägg på 12 brödskivor över, bred ut nästa fyllning. Lägg på de sista 12 brödskivorna. Blanda ihop garneringen och bred över hela om alla sidor. Låt gärna fyllningen stå och dra under natten, gärna i en tårtbox så att det håller sig.

Nu till toppingen. Börja med att skiva gurkan och fäst runtom tårtan. Lägg sedan på romansallat i strimlor och toppa över med ruccolablad längs med fyrkanten. Gör den italienska varianten först och sedan ägg i skivor i botten och skaldjur uppepå. Se bilderna för inspiration. Låt stå och dra i kylen någon timme innan servering.

Låt det väl smaka!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *