Superenkel och god maträtt som inte tar lång tid att göra, max en kvart eller så länge som pastan behöver koka. Det går bra att använda nöt eller kyckling istället för gris.
Ingredienser till cirka 4 portioner:
5 dl pasta + vatten
500 gram griskött, ex picnoicbog eller karré
1 gul lök
1 msk smör
1 vitlöksklyfta
1 morot
0,5 röd paprika
2,5 dl grädde
1 dl chilisås
1 dl tomatpuré
1 msk kinesisk mörk soya
1 näve färsk basilika
1 näve färsk persilja
Salt och peppar
Gör såhär:
Koka upp pastan enligt förpackningens anvisningar, häll av vattnet och låt stå åt sidan i kastrullen. Strimla köttet, hacka löken. Låt fräsa i en het panna tillsammans med smör på medelvärme under omrörning tills köttet är genomstekt och löken har mjuknat. Rör ned krossad vitlök. Skala och grovriv morot, kärna ur och tärna paprikan, lägg ner i stekpannan och låt fräsa någon minut under omrörning. Tillsätt grädde, chilisås, tomatpuré och soya. Rör om och låt puttra på svag värme i någon minut. Grovhacka kryddorna och rör ned i såsen, smaka av med salt och peppar. Servera tillsammans med kokt pasta.
Smaklig måltid!