I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 18 år, Joshua, 14 år och Alyssa, 9 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Två av barnen har diagnoser, ena adhd och autism, andra med autism nivå 1 och trotssyndrom svår. Väl mött! Kontakt: [email protected]

Grillskola med Christer Söderberg på Årsta slott

DSC_2689

Jag blev exklusivt inbjuden till denna grillskola och fick ta med mig en vän och tack vare släktingar till oss som kunde ställa upp som barnvakt, föll valet självklart på min make Simo. Han älskar att grilla och det var så kul att ha med just mannen på detta trevliga event. Fler bilder från Årsta slott.

Tillsammans med Christer Söderberg, vald till Årets Grillkock 2012, dubbel SM-vinnare i chiligryta och bronsmedaljör i Grill-SM 2013 så visar, berättar och leder han den gemensamma matlagningen, slår hål på myter eller frågeställningar, tipsar och trixar. Vi avslutade det hela med att äta upp det vi lagat ihop tillsammans med god dryck.

  • Hur lyckas du med grillen i sommar och blir kvarterets grillmästare?
  • Varför blir det ofta så fel när man grillar grillspett?
  • Hur undviker du att fisken fastnar på grillgallret?
  • Är det bäst med kol eller gasol?
  • Hur lyckas du med revbensspjällen på grillen?

– Det här är vanliga frågor många av oss funderar kring.

Spetten blir inte bra om man blandar olika ting, exempelvis en paprikatärning, köttbit och en champinjonskiva – detta för att de har olika grilltider. Vill man prompt ha spett så ska man köra allt var för sig. Gällande gasol eller kol, väljer man egentligen själv vad man gillar, utifrån tycke och smak. Briketter är att föredra, då maten lagas under längre tid och då blir mer mört. Gasol väljer många, då man anser att detta är mer vänligt gentemot naturen. För att undvika att fisken fastnar på grillen, ska man ha på olja innan. Och beträffande revbensspjällen på grillen, ska man röka dem innan och därefter bara värma på griilen, på sidan om typ, det vill säga på indirekt värme.

DSC_2624 DSC_2625 DSC_2627 DSC_2629 DSC_2641 DSC_2642 DSC_2645 DSC_2646 DSC_2647 DSC_2649 DSC_2650 DSC_2651 DSC_2652 DSC_2655 DSC_2657 DSC_2660 DSC_2664 DSC_2667 DSC_2675 DSC_2680 DSC_2684 DSC_2688 DSC_2698

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *