Det här är en gräddig pastarätt med kycklingbacon, broccoli, spenat, basilika, salt och peppar. Kan ju faktiskt klappa mig på axeln med att Joshua ville äta mera av denna och önskade den som rätt om och om igen (lunch, middag, lunch).
Det går givetvis bra med vanlig bacon.
Ingredienser till 4 portioner:
300 gram / 5 dl pasta
1 paket kycklingbacon á 140 gram
1 gul lök
2 vitlökslyftor
1 broccolihuvud, buketterna
2 dl grädde
1 dl fryst spenat
1 näve färska basilikablad
Salt och peppar
Gör såhär:
Koka upp lättsaltat pastavatten och låt pastan koka enligt förpackningens anvisningar. Lägg i de ansade broccolibuketterna (utan dess stam, spara till framtida gryta) när cirka 6 minuter av koktiden återstår. Häll av vattnet när det kokat klart.
Skiva baconet och hacka den gula löken. Fräs på medelvärme i en stekpanna med lite smör. Krossa i vitlöksklyftorna och rör om.
Tillsätt grädde, spenat och grovhackade basilikablad till det stekta. Låt puttra på svag värme under lock i ungefär 5 minuter, rör om då och då så att spenaten delar sig.
Blanda den gräddiga röran med den kokta pastan och broccolin. Smaka av med salt och peppar.
Servera genast.
Smaklig måltid!