Steg 6 betyder att jag har tillsatt salt i maten och då rekommenderas det från ett års ålder. Dessutom innehåller tonfisken salt. Smarrig maträtt som Alyssa gillade skarpt.
TIPS: läs gärna detta inlägg där jag förklarar alla steg för steg och kategorier för barnmatsrecepten och tipsen jag lägger ut. Det är många som frågar angående ålder, så det har jag berättat om där.
Ingredienser:
3,5 dl pasta
1 gul lök
1 morot
1 dl strimlad vitkål
5 cm stor squash
Ca 1-1,5 dl kokvatten
1 burk tonfisk, cirka 120-170 gram avrunnen
2 msk tomatpuré
1 näve färska basilikablad
1 krm salt
1 krm svartpeppar
50 gram smör
Gör såhär:
Koka upp ungefär en halvliter vatten i en kastrull. Skala morot och skär i små tärningar. Skala och hacka löken. Strimla vitkålen och skär squashen i småsmå tärningar. Lägg allt det skurna i det kokande vattnet och låt puttra under lock i cirka 10 minuter eller så länge pastan behöver koka (minst 6 minuter, så inga snabbmakaroner om inte dessa kokas i separat kastrull).
Ta av kastrullen från plattan. Moroten ska vara mjuk helt igenom. Häll av allt vatten utom 1 dl till en skål.
Häll över det kokta med 1 dl kokvatten till en mixer och mixa lite lätt tillsammans med tomatpuré, avrunnen tonfisk, grovhackad basilila, kryddor och smör. Tillsätt eventuellt mer kokvatten vid behov för konsistensen som inte ska bli för torr men heller inte för lös.
Servera en portion direkt och frys in resten portionsvis eller förvara i kyl. Det håller cirka tre dygn i kylen.
Hoppas barnet gillar’t!