I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 18 år, Joshua, 14 år och Alyssa, 9 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Två av barnen har diagnoser, ena adhd och autism, andra med autism nivå 1 och trotssyndrom svår. Väl mött! Kontakt: [email protected]

Tävling: miljösmart matset till barn

11445502-origpic-c1a86d

I samarbete med Ekokul, tävlar jag ut 3 set om tallrik, mugg och skål i valfri färg. Snygga va? 🙂

Tävlingsregler: 

1. Gilla Ekokul på Facebook.
2. Tävlingsfråga: vilket material är mat-setet tillverkat av? Svaret hittar du här.
3. Motivera i en kommentar i detta inlägg varför just du ska vinna detta mat-set.
4. Länka tävlingen offentligt på din Facebook.

Tävlingen avslutas klockan 20:00 den 30 april 2016.

Hos Ekokul finns innovativa och roliga barnleksaker och babyartiklar. Pedagogiska, sjysst producerade och ekologiska leksaker. Ekokul är det lilla leksaksföretaget som vill röra om på den stora leksaksmarknaden. Få in ett nytt tänk och visa att det finns coola, roliga och framförallt BRA alternativ till vanliga massproducerade barnleksaker och babyprodukter som man kan handla enkelt och smidigt på nätet.

OBS!!!! Vinnarna är dragna och jag kontaktar alla per mejl. Om jag inte får svar på mejl med adress på 10 dagar, blir jag tvungen att dra nya vinnare…

30 reaktioner på ”Tävling: miljösmart matset till barn

  1. Är med och tävlar, har gillat ekokul 🙂 setet är gjort av bambu och risskal.

    Ekologiskt är något vi strävar efter till våra barn, dock är inte ekologiskt alltid det billigaste alternativet så man får prioritera vad man får köpa då ena föräldern är föräldraledig. Hoppas på vinst av denna som båda barnen kan ha användning av.

  2. Matsettet är gjort utav riskskal och bambu.. har länge velat ha detta men då jag pluggar just nu till undersköterska måste man vara på spar sidan när det gäller pengar men då man ändå vill det bästa till sina barn..

  3. Detta set är gjort av risskal och bambu.
    Ett färgglatt set skulle jag vilja vinna till mina barn. Här hemma tycker vi inte om plast och porslin känns lite farligt då de enkelt går sönder.

  4. Setet är gjort av risskal och bambu!
    Det var lite komiskt att denna tävling dök upp nu, för jag har tittat runt lite efter bra tallrikar för barn som inte innehåller massa farligheter. Vår dotter är fem månader och ska snart börja äta så detta skulle passa oss perfekt!

  5. Svar: Bambu och risskal

    Delat på min Facebook (Lina Sällberg)

    Jag skulle vilja vinna för att sonen äter dåligt och därmed erbjuds man ofta dagligen, med mycket disk som följd. Vi ger helst mat på tallrikar som inte är av plast då vi vill undvika att han får i sig av det och serverar alltid gröten i skålar likt dessa som vi tävlar om, då det känns tryggt. De härliga färgerna är ingen nackdel, men det bästa är att de är klimatsmarta. 🙂

    1. Gratulerar till vinst! Behöver dina kontaktuppgifter, mejla mig på [email protected].

      EDIT: Nu har det tyvärr gått 2 veckor utan svar trots att jag skrivit både här samt mejlat dig, därmed utses en ny vinnare och du går därför tyvärr miste om din vinst.

  6. Svar: Naturliga växtfibrer i form av bambu och risskal.

    Jobbar för fullt med att plastbanta i köket hemma just nu vilket känts extra viktigt nu när man har ett barn som precis börjat äta. Dock räcker inte den mammalediga plånboken till allt man vill byta ut så detta hade varit en bra bit påväg!

  7. Svar: Det är gjort av risskal och bambu.

    Jag skulle vilja vinna då jag tänker mycket på vad vi kan göra för att bevara miljön på bästa sätt. Vore roligt att vinna ett matset till sonen som man vet är gjort av bra material utan gifter etc. Vilket värnar om miljön och barnens hälsa.

  8. Matsetet är gjort av risskal och i bambu.
    Med en liten baby på mitt bröst som sover sött hoppas jag att vår framtid är ljus.
    Med mycket kärlek och en massa bus.
    Miljö och ekologi är mycket viktigt i vårt hem.
    Särkilt nu när vi blivit fem.
    Ert matset skulle vara ännu ett steg mot giftfri miljö.
    Så att vi länge kan njuta av vår planet både sol, bad och snö.

  9. 1- Ha gillat Ekokul. 2- De är gjorda av risskal och bambu. 3- jag skulle vilja vinna dem på grund av särskilda skäl så bor vi inte hemma och kommer inte kunna åka hem på ett tag så jag skulle uppskatta om jag vann dem för eftersom ja använder porslin skålar och tallrikar vi kunde inte ta me våra hemifrån. Min pojke älskar dricka själv i mugg och ha maten i tallrik förr var det pippmugg och han plockade mat me händer från matstolsbordet, men han skulle bli säkert glad o få setet med dessa fina färger. 4. kommer gilla tävlingen offentligt

  10. Risskal och bambu består matsetet av.
    Då vi vill leva så miljövänligt som möjligt och undvika plast så mycket vi kan skulle detta fina matset för barn vara perfekt! Då kanske vi slipper plast matseten som man ser överallt och kan göra lite mer för jorden och framtiden och framtida generationer!

  11. Matset gjort av risskal och bambu .
    Härligt färggrannt , bekvämt , bra för miljön – OCH babyn ( mitt barnbarn ) – därför vill jag vinna detta !

  12. Åh vilken fantastisk tävling i min smak! Vill att mitt barn ska få äta och dricka på giftfria set. Sedan är miljövänligt viktigt för oss och så har dessa superhärliga färger <3
    De är gjorda av bambu och risskal 🙂

  13. Svaret på frågan är: risskal och bambu. Om jag vann så skulle det här vara den perfekta gåvan till ett miljömedvetet par som väntar barn. Det är ju något dom kommer få nytta av, och det känns kul att få ge en present som visar att man verkligen tänker på barnets både nutid och framtid.

  14. Setet är gjort av risskal och bambu.

    Vill vinna den rosa färgen till min Dotter Mira då hon är på G att lära sig att äta själv. 🙂

  15. Settet är tillverkat utav naturliga växtfibrer, restprodukter från jordbruket i form av risskal och bambu.

    Min dotter har precis fyllt 6 månader och där med också precis börjat med att få smaka på mat. Jag har en önskan om att ”plastbanta” här hemma och har därför kollat runt på alternativa matserviser. Det här alternativet känns naturligt, säkert och som ett bra materialval åt dottern.

  16. SVAR: BAMBU & RISSKAL 🙂

    Jag vill gärna vara med i tävlingen för matsetten är ju värlsgulliga i alla färgerna och skulle bidraga till att Matias med glädje åt sin annars så färglösa och tråkiga mat ( beroende på stark allergi mot flera vanliga födoämnen )
    Det känns ju också bra med att veta att det är tillverkat av material som bevarar vår moder jord.
    Jag gillar redan EKOKUL sedan länge 🙂

  17. Detta skulle jag vilja vinna till mitt femte barnbarn, dottern är väldigt mån om barnens välmående och att de utsätts för så lite gifter som möjligt så detta skulle vara perfekt för dem.

    Svaret är bambu och risskal.

    Mvh Salli

  18. Gillar på Facebook: Annika Nilsson
    Svar: Setet är gjort av bambu och risskal.
    Mina vänner kommer tillbaka efter 4 år i Afrika, där de jobbat på ett bushsjukhus. Under åren så har två prinsessor fötts. Skulle vara fantastiskt roligt att få ge dem detta fina set när de nu flyttar hem. De har ingenting här, utan måste börja om helt från början!
    Delat på Facebook.

  19. Hej!
    Härligt set gjort av växtfibrer från risskal och bambu.

    Detta vill jag vinna och ge i present till vår dotter som får sitt första barn i juni.
    Ekologiskt, giftfritt, klimatsmart och gärna fair trade är min melodi!

  20. Gillar ekokul på facebook och delar tävlingen där.
    Saxade ut svaret från hemsidan:
    naturliga växtfibrer, restprodukter från jordbruket i form av risskal och bambu.
    Hoppas få vinna detta fina set till minstingen som håller på att lära sig äta själv.
    Känns bra med ekologiska produkter till barnen! ♡

  21. Setet är gjort av risskal och bambu.

    Hade tänkt köpa nya lite finare matset till mina tjejer. Då jag har tvillingar och alltid behöver köpa dubbelt av allt hade det varit perfekt att vinna ett set.

  22. Risskal & bambu! Perfekt vinst till vårt plastbantande hem och även till picknicken ute i det gröna! Håller tummarna!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *