Denna maträtt tillagade jag igår kväll och idag fick både Alyssa och hennes kusin detta – gillades skarpt av båda!
Den här rätten passar barn från ungefär 8 månaders ålder.
TIPS: läs gärna detta inlägg där jag förklarar alla steg för steg och kategorier för barnmatsrecepten och tipsen jag lägger ut. Det är många som frågar angående ålder, så det har jag berättat om där.
Ingredienser:
3 dl kokt ris
ca 4 dl vatten
200 gram nötkött
1 morot
1 gul lök
1 lagerblad
2 msk tomatpuré
0,25 dl rött matlagningsvin
0,5-1 dl kokvatten
1 krm vitpeppar
50 gram saltfritt smör
Gör såhär:
Skölj och koka riset enligt förpackningens anvisningar.
Koka upp vatten i en kastrull och lägg i nötkött i 1 cm x 1 cm stora kuber tillsammans med skalade och 0,5 cm tjocka morotsslantar och hackad gul lök. Lägg i lagerbladet. Låt puttra på svag värme under lock i cirka 15 minuter.
Häll av kokvattnet i en skål. Mixa det kokta i en mixer tillsammans med tomatpuré, matlagningsvin, kokvatten och vitpeppar till en konsistens med bitar i. Tillsätt kokvatten efter önskan för konsistens. Blanda ned smör och kokt ris. Blanda om ordentligt.
Servera en portion direkt och frys in resten portionsvis eller förvara i kyl. Det klarar sig i kylen i minst 2-3 dagar.
Hoppas barnet gillar’t!