I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 18 år, Joshua, 14 år och Alyssa, 9 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Två av barnen har diagnoser, ena adhd och autism, andra med autism nivå 1 och trotssyndrom svår. Väl mött! Kontakt: [email protected]

Min resa har bara börjat (om)

Tack för all pepp och alla tips, både här, per telefon och över Facebook! Jag har släppt det där nu och tänker blicka framåt och göra mitt bästa av situationen istället för att lipa även om det var skönt att göra tidigare idag 😉 Jag var mest besviken på att här söker man vård, blottar sin kropp som man skäms för (hatar min mage) och sen får man inte den hjälp man är berättigad.

Jag ska börja om på nytt och förmodligen blir det att gå privat via klinik. Och därmed får jag betala allt själv. Det är en ganska omfattande kostnad men pengarna finns och jag är i behov av en operation. Vi får helt enkelt vänta med att köpa en större bil – hittar ju ändå ingen bil. Resor med familjen tänker jag inte utesluta för att spara in på pengar så det alternativet finns inte.

Jag kommer i alla fall börja med att träna upp muskulaturen, i synnerhet bålmusklerna som tyvärr ej finns där. Jag ska även styrka de magmuskler jag har även om jag inte kan träna ihop dem. Just nu är de extremt svaga och just därför buktar magen desto mer.

Jag har idag kontaktat en sjukgymnast och ska enligt receptionisten bli uppringd om 1-2 veckor. Jag räknar med en månad i alla fall. Men det känns skönt att ha det kirrat i alla fall. Jag ringde kliniken direkt när jag åkte från Södertälje. En gång i veckan ska jag försöka få till att gå hos sjukgymnast. Jag får se lite hur kliniken tänker där. De kanske bara kan en gång varannan vecka beroende på antal klienter.

Jag ska även skaffa mig en gördel som håller magmusklerna lite bättre på plats.

Ett måste är att promenera varje dag. Jag har inte bestämt mig för hur långa sträckor jag ska gå men jag ska börja med 1-2 kilometer per dag i alla fall och successivt utöka för längre sträckor. Jag vet att promenader gör mig gott i smärtväg,  med tankarna tillbaka efter förlossningen med Joshua.

Simning och vattengympa helst två gånger i veckan, men jag är nöjd om jag kan komma iväg en gång i veckan.

Angående mat så vet jag hur min kropp fungerar. Jag äter ju tre gånger mer kolhydrater för att bibehålla vikten, så det är inte så svårt att räkna ut hur jag på ett effektivt sätt kan gå ner snabbt i vikt. Nu behöver inte jag gå ner i vikt så, jag väger bara 58 kilo till mina 160,5 cm. Jag känner min kropp och vet att jag mår bra när jag ligger på 52-54 kilo så jag tänkte köra på det. Jag gör det hellre själv än fettsuger. Denna viktnedgång gör jag enbart för att ärret ska bli snyggare – och jag siktar inte på att bli underviktig om nu någon tror det! Om man som mig har kärlekshandtag, opererar sig och därefter minskar handtagen. Så kan detta påverka ärret negativt ur kosmetisk vinkel. Och lägger jag pengar ur min egen ficka så ska det banne mig bli så snyggt som det kan bli.

Jag kommer undvika kolhydrater och äta som jag annars alltid har gjort, det vill säga riktiga råvaror och mycket grönt. Hemlagat som alltid. Och jag ska tänka på protein, järn och allt det där. Istället för kolhydrater kommer jag att varva med blomkålsris, morotspasta och zuccinipasta.

Jo, förresten. Jag ska ha en ”fettar-dag” i veckan där jag trycker i mig det jag vill. Förmodligen blir det pasta i massor, haha!

Och vet ni vad? Jag har redan börjat min resa. Jag har promenerat mer denna vecka. Jag har även uteslutit kolhydrater i viss mån och istället vakt zuccini-pasta och blomkålsris som alternativ.

Promenader är väl ingen match, tänker säkert många av er nu. Men jo, det är precis vad det är när man inte har någon stabilitet i bålmusklerna. Nu efter veckans promenader så har jag ännu mer ont i svanken än vanligt fastän jag har tagit ett hett bad här ikväll. Då mina bålmuskler är utplånade så överbelastas andra muskler.

Hoppas ni vill följa min resa. Jag är på i alla fall! 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *