Härlig maträtt som Alyssa älskade! Det här är steg 5 i barnmatsväg och med detta innebär det att maten är lättstekt och det rekommenderas från 10 månaders ålder och uppåt.
TIPS: läs gärna detta inlägg där jag förklarar alla steg för steg och kategorier för barnmatsrecepten och tipsen jag lägger ut. Det är många som frågar angående ålder, så det har jag berättat om där.
Fler barnmatsrecept finns kategoriserade stegvis under fliken ”barnmat” under headerbilden.
Ingredienser till köttbullar:
300 gram köttfärs
1 ägg
1 krm vitpeppar
Smör
Ingredienser till tomatsås med grönsaker:
500 gram tomatkross
1 msk tomatpuré
1 morot, skalad och grovriven
100-150 gram broccolibuketter, hackade
1 näve färsk basilika, grovhackad
1 tsk torkad oregano
Övriga ingredienser:
300 gram kokt pasta
50 gram saltfritt smör
Gör såhär:
Blanda alla köttbulleingredienser ordentligt i en bunke. Rulla färsen till fina köttbullar anpassade i storlek efter barnets tuggförmåga. Stek köttullarna tillsammans med lite smör.
Koka under tiden upp tomatkross och tomatpuré i en kastrull och krydda. Häll över köttbullarna till tomatsåsen och låt puttra några minuter på svag värme.
Koka upp pastan enligt förpackningens anvisningar. Häll av vattnet och blanda ned smör. Klipp eventuellt pastan till mindre bitar som barnet klarar av att äta utan att sätta i halsen.
Blanda ut köttbullarna i dess sås tillsammans med pastan. Servera en portion och frys in resten portionsvis.
Hoppas barnet gillar’t!