I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 18 år, Joshua, 14 år och Alyssa, 9 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Två av barnen har diagnoser, ena adhd och autism, andra med autism nivå 1 och trotssyndrom svår. Väl mött! Kontakt: [email protected]

Barnmatsrecept: köttbullar i tomatsås med grönsaker, lök och bailika

DSC_9571

Härlig maträtt som Alyssa älskade! Det här är steg 5 i barnmatsväg och med detta innebär det att maten är lättstekt och det rekommenderas från 10 månaders ålder och uppåt.

TIPS: läs gärna detta inlägg där jag förklarar alla steg för steg och kategorier för barnmatsrecepten och tipsen jag lägger ut. Det är många som frågar angående ålder, så det har jag berättat om där.

Fler barnmatsrecept finns kategoriserade stegvis under fliken ”barnmat” under headerbilden.

Ingredienser till köttbullar:

300 gram köttfärs
1 ägg
1 krm vitpeppar
Smör

Ingredienser till tomatsås med grönsaker:

500 gram tomatkross
1 msk tomatpuré
1 morot, skalad och grovriven
100-150 gram broccolibuketter, hackade
1 näve färsk basilika, grovhackad
1 tsk torkad oregano

Övriga ingredienser:

300 gram kokt pasta
50 gram saltfritt smör

 

Gör såhär:

Blanda alla köttbulleingredienser ordentligt i en bunke. Rulla färsen till fina köttbullar anpassade i storlek efter barnets tuggförmåga. Stek köttullarna tillsammans med lite smör.

Koka under tiden upp tomatkross och tomatpuré i en kastrull och krydda. Häll över köttbullarna till tomatsåsen och låt puttra några minuter på svag värme.

Koka upp pastan enligt förpackningens anvisningar. Häll av vattnet och blanda ned smör. Klipp eventuellt pastan till mindre bitar som barnet klarar av att äta utan att sätta i halsen.

Blanda ut köttbullarna i dess sås tillsammans med pastan. Servera en portion och frys in resten portionsvis.

Hoppas barnet gillar’t!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *