I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 18 år, Joshua, 14 år och Alyssa, 9 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Två av barnen har diagnoser, ena adhd och autism, andra med autism nivå 1 och trotssyndrom svår. Väl mött! Kontakt: [email protected]

Recept på rismums med vanilj och kanel samt äppelpuré till

DSC_9565

Här har vi ännu ett energirikt mellanmål till den lilla. Detta passar ett barn från ungefär 6 månader och uppåt. Detta typ av mellanmål kan ges ungefär 1-2 gånger i veckan gällande arseniken, läs gärna mer om arsenik i barnmat här. Denna rätt går bra att frysa in och håller i kylen i cirka 5 dygn. Jag separerar rismums och fruktpuré för sig när jag fryser in.

Alyssa tyckte att kombon vanilj och kanel tillsammans med äpple var toppen!

Det här blev 6 portioner mellanmål till min dotter. Man ska fördela maten utifrån hur stor i maten barnet är. Tänk att det är en måltid och att barnet ska bli mätt. Tänk på att ha lite fruktpuré till, äpple är en grym kombination med kanel.

Här finns ett recept på äppelpuré av äppelsorten Kajsa. Den kan vara svår att få tag i, om man inte känner någon som har dessa äpplen på sin tomt. Annars finns här ett simpelt recept på äppelmos, så kan man välja den äppelsort man vet att barnet gillar – sött eller surt! 🙂

TIPS: läs gärna detta inlägg där jag förklarar alla steg för steg och kategorier för barnmatsrecepten och tipsen jag lägger ut. Det är många som frågar angående ålder, så det har jag berättat om där.

Ingredienser:

2 dl grötris
4 dl vatten
2 dl mjölk
2 msk kokosfett/olja
1 tsk vaniljpulver
1 tsk kanel

Gör såhär:

Koka upp grötriset med vattnet i en kastrull och låt puttra på låg värme under lock i cirka 10 minuter. Häll på mjölken och låt puttra under lock i cirka 10 minuter till. Rör om ofta så att mjölken inte bränner fast. Smaka av riset ifall det behöver koka lite till, alternativt kanske hälla på lite mera mjölk ifall riset inte är helt mjukt.

Rismumset är färdigt när det är gräddig konsistens. Blanda ned kokosfett, vaniljpulver och kanel.

Servera 1-2 msk äppelpuré till eller mer om barnet vill.

Hoppas barnet gillar´t!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *