Väldigt lättlagad sallad som ni bör testa. Blåmögelosten gör verkligen sitt. Denna maträtt klingar gott på både julbord likväl som till lunchpicknick en varm sommardag.
Ingredienser:
200 gram kalkon på bit, tärnad och stekt
2 dl crème fraiche, låg %
50 gram blåögelost
1 rödlök
1 huvud romansallat
250 gram körsbärstomater
1 mogen avokado
1 dl mandlar, krossade
1 dl färsk persilja, hackad
Peppar
Gör såhär:
Skär kalkonbiten i stora tärningar. Bryn kalkonstärningarna tillsammans med solrosolja i någon minut. Lägg de stekta kalkontärningarna i en bunke. Strimla sallatshuvudet och halvera körsbärstomaterna och lägg i bunken med kalkontärningarna. Blanda om. Kärna ur avokadon, skala den och skiva fruktköttet tunt. Mosa mögelosten och finhacka rödlöken. Blanda creme fraiche, mögelost, lökhack och peppar i en liten skål. Blanda ned i salladsskålen. Strö över färsk persiljahack. Strö över krossade valnötter.
Smaklig måltid!